Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dovoz ojetých škodovek stoupl do února o pět procent

ČTK
Diskuze (7)

Celkový import aut přitom stagnoval na 26.727 dovozených osobních autech z druhé ruky.

Druhá nejdováženější značka Volkswagen zaznamenala nárůst o devět procent na 5727 aut. Naopak dovoz ojetin třetího Fordu poklesl o osm procent na 2276 automobilů.

Průměrné stáří dovážených aut je 10,3 roku, přičemž podíl vozidel starších deset let se pohybuje nad 51 procenty. Téměř pětina aut byla starší 15 let. Je to o 1,5 procentního bodu více, než před rokem.

"Pokračuje negativní trend dovozu aut starších deseti let, který přispívá k neustálému zastarávání autoparku České republiky. Doufejme, že současné snahy o rozšíření emisních poplatků i na takto staré vozy povede k poklesu zájmu a snížení objemu jejich importu," uvedla generální ředitelka skupina autobazarů AAA Auto Karolína Topolová.

Do Česka bylo během ledna a února dovezeno také 12 sportovních Ferrari, 11 Maserati nebo tři luxusní Rolls-Royce. Milovníci totalitní historie rovněž dovezli 11 trabantů nebo jednu Volhu.

ČTK
Diskuze (7)

Doporučujeme

11. 3. 2020 16:58
Re: Škoda
Souhlasím. Já osobně bych si naleštěnou funglovku nekoupil. Mám pár let ojetou octavii z áček a jsem s ní nadmíru spokojený. Sice má něco najeto, ale má plnou výbavu a cena byla mnohonásobně nižší, než funglovka, takže nebylo zrovna moc co řešit.
Avatar - JGucci
9. 3. 2020 17:56
Re: Škoda
No před více jak 20 lety měla Škoda 50% podíl na trhu a tehdejší šéf Kulhánek tvrdil, že si ho chce Škoda udržet...současné prodeje táhnou převážně firmy, Octavia v základu za téměř půl milionu není zrovna cena pro běžnou (myslím opravdu běžnou, ne chudou) rodinu.
Avatar - Ham.
9. 3. 2020 14:30
Re: Škoda
Ceny nových Škodovek asi moc mimo realitu nebudou, podíl Škody na českém trhu byl dlouhá léta kolem 30%, letos je už 40%, takže Škodovka má spíše prostor dále zdražovat, protože nemá evidentně problém s odbytem. Mimo realitu jsou ceny Škodovek možná pro chudší zákazníky, ale to je trh, který asi celkem rádi přenechají low-cost značkám.
Avatar - JGucci
9. 3. 2020 11:54
Škoda
Není divu,že dovoz ojetých Škodovek stoupá, jsou to dobrá auta, ale ceny nových jsou už mimo realitu (Scala, Octavia)
Avatar - Emel
9. 3. 2020 11:25
Re: AAA
Je to nějaká zpráva z ČTK... ale dost o ničem... 5% za 2 měsíce u jedné značky je kolik aut?