Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dozorčí rada VW se dohodla na zeštíhlení představenstva podniku

ČTK
Diskuze (6)

Dozorčí rada německého automobilového koncernu Volkswagen se v úterý večer dohodla na zrušení dvou křesel ve dvanáctičlenném představenstvu podniku. Agentuře Reuters to řekly zdroje obeznámené se situací.

Koncern, jehož součástí je mimo jiné česká Škoda Auto, se k této informaci odmítl vyjádřit.

Dosavadního předsedu představenstva Herberta Diesse od čtvrtka nahradí ve funkci Oliver Blume, který je nyní členem představenstva zodpovědným za oblast luxusních a sportovních vozů. Tuto oblast bude mít Blume na starosti i ve funkci předsedy, takže celkově by se měl počet členů představenstva snížit z 12 na devět.

Video se připravuje ...

Podle jednoho ze zdrojů agentury Reuters by z představenstva měly být odstraněny posty zodpovědné za nákup a odbyt. Nákup má nyní v představenstvu na starosti Murat Aksel a odbyt Hildegard Wortmannová.

Volkswagen koncem července oznámil, že v prvním pololetí zvýšil zisk po zdanění meziročně o více než čtvrtinu na 10,6 miliardy eur (zhruba 260 miliard Kč).

ČTK
Diskuze (6)

Doporučujeme

2. 9. 2022 15:02
Re: VW budoucnost
:-[] :-[] :-[]
2. 9. 2022 11:00
Re: VW budoucnost
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :yes:
A ještě má šanci, že až se doladí autonomní řízení, tak odpadnou starosti s pohonem (i takto ten příspěvek pana Xylo jde chápat).
2. 9. 2022 10:46
Re: VW budoucnost
:-) Takže kdo je spořivý, tak místo plavání mezi ho*vny v Chorvatsku si zahraje doma na pozoun a pak si dá koňskou klobásu. :-)
2. 9. 2022 10:18
VW budoucnost
Ono asi nic jiného nezbývá. Produktivitou se to nedožene, protože poptávka výrazně klesá. Spalováky cestou nejsou, protože prostě nebude (dostatek) palivo. Elektrika asi taky ne, protože jak se ukazuje ani té (asi) nebude dost. Diess podle mého názoru byl odejit kvůli pomalému vývoji autonomního řízení, kde je (asi) budoucnost (ale ne pro individuálně vlastněná auta). Vedle příznivých cen hudebních nástrojů jsou teď poměrně dostupní i koně, takže kdo nemá rád pohyb pomocí vlastních nohou, má dobrou příležitost pořídit prostředek pro individuální dopravu, pocit svobody a přinejhorším i nějaké jídlo pro zimní období :*)
2. 9. 2022 09:25
Čtenáři to zase trefili
Všichni tady oslavovali odchod Diesse a přitom Blume chce nástup EV ještě urychlit.

Dotáhnout se na produktivitu Tesly a Asijců nebude jenom tak.
Navíc se bude muset čelit velkému zlevnění EV v EU.