Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Druhý agresor z D1: Lituji, že ten pán do mne narazil, vinu necítím

Ondřej Láník
Diskuze (122)
Dálničním agresorem č.2 je manažer stavební firmy Aleš Trpišovský, hájil se na TV Prima.

Událost, která se minulý týden stala na dálnici D1, budí stejně velkou pozornost jako první velká kauza, kterou zachytila kamera dálničního informačního systému a to i přesto, že v novém případu není videozáznam k dispozici.

Policejní vyšetřování celé události běží, ale média i tentokrát hrají důležitou roli. Včera v hlavním vysílacím čase vystoupil v TV Prima řidič vozu Mercedes-Benz ML 63 AMG, který byl minulou středu účastníkem dálničních incidentů.

Rozhovor začíná politováním nad tím, že vlastní vůz s registrační značkou končící čísly 2222. "Ty čtyři dvojky na značce mi přinesl člověk, který se mi stará o vozový park. Asi mi chtěl udělat radost," řekl Trpišovský. "Té značky se musím zbavit.", dodal.

Trpišovský popsal nehodu v TV Prima následovně: "Dobržďoval jsem za vozidlem, které jsem dojížděl, pán za mnou nedobrzdil. Nebyl to žádný prudký náraz, vozidla do sebe ťukly. Zajeli jsme do pravého jízdního pruhu, kde jsme počkali na policii."

Podle policie nehodě předcházel jiný incident, ve kterém Aleš Trpišovský předjížděl pomalejší vozidlo pravým jízdním pruhem. K tomu včera řekl: "Pamatuji si, že cestou jsme se s jiným řidičem asi hádali, křičeli jsme na sebe, když jsme jeli vedle sebe. Ukazovali jsme si na sebe neslušná gesta."

Trpišovský se hájí tím, že v ten den byl dost nervózní kvůli starostem o těžce nemocnou matku. Oba incidenty se staly, když byl na cestě za ní do nemocnice v Havlíčkově Brodě. "Nemyslím si, že jsem jel nějak zvlášť agresivně, nebo nepřiměřeně rychle. Bohužel k nehodě došlo," hájil se Trpišovský.

"Je s podivem, že když přijela policie, chovala se ke mně úplně jinak, než k pánovi, který do mne narazil. Jako logickou věc jsem bral, že když do mne někdo narazí zezadu, je to jednoznačně jeho vina," řekl včera večer Trpišovský.

Stěžoval si také na postup policie. Podle něj byl na jeho spolujezdkyni (služebně jeho sekretářka) při výslechu vyvíjen nátlak, což mělo ovlivnit její výpověď.

Podle policie hrozí pachateli za pokus o těžké ublížení na zdraví a poškozování cizí věci 5 až 12 let vězení. Třiačtyřicetiletý manažer bude vyšetřován na svobodě.

Incident připomněl březnovou nehodu Luboše Laciny, manažera plzeňského pivovaru, který na dálnici D1 vytlačil pomaleji jedoucí řidičku Mazdy ze silnice. Středočeský krajský soud jej v listopadu odsoudil k pěti letům vězení a k sedmiletému zákazu řízení automobilu. Proti rozsudku se však Lacinův právník na místě odvolal a na další jednání soudu se zatím čeká.

Ondřej Láník
Diskuze (122)
5. 1. 2011 15:11
Re: jizda v levem pruhu
ano, tak tomu rozumim a proto jsem sem dal kopii toho predpisu.
5. 1. 2011 14:57
Charakter vozu x charakter řidiče
Co k tomu dodat? "Nejsi nic než co ti stojí v garáži"? Děkuji, už nechci Mercedes, prej prémii...
5. 1. 2011 14:56
Re: Necíti vinu...
>:D :yes:
Avatar - white label
5. 1. 2011 11:05
Re: ZHRNUTIE
Nehledej souvislost mezi charakterem a vzděláním, žádná být nemusí.
Reakce na tvůj příspěvek byly adekvátní vzhledem k jeho obsahu, pokud je nestrpíš, tak je podobným obsahem nevyvolávej. ;-)
Avatar - Ronault.
5. 1. 2011 02:05
Re: A je z toho venkůůůůůůůůů
Jestli bys spíše místo svého motoru v jeho kufru neměl jeho nárazník ve svém obličeji 8-s >:D