Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ducati Memorabilia nabízí součástky ze závodních motorek jako umělecká díla

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)

Ducati spouští projekt, jehož prostřednictvím si lze pořídit díly, které byly v posledních letech používány v závodních motocyklech startujících v šampionátech MotoGP a WSBK.  

Ducati v rámci projektu Memorabilia nehodlá rozprodávat své závodní motocykly ve formě jednotlivých součástek, z nichž si šikovný mechanik sestaví kompletní stroj, ale pouze vybrané certifikované díly, které byly skutečně používány při závodech.

Na každém dílu bude vyryto jeho označení a doplní jej kompletní popis stroje, z nějž pochází, informace o jezdci i sezóně, v níž byl používán. Claudio Domenicali, generální ředitel značky Ducati a Gigi Dall'Igna, šéf jejího závodního oddělení pak mají každý z nabízených dílů doplnit svým podpisem.

Všechny díly zařazené do projektu Memorabilia zamíří ke svým novým majitelům v pouzdrech vyrobených z plexiskla a stylových krabicích. V první vlně se jedná o písty, ojnice, klikové a vačkové hřídele. Ducati prozatím neuvádí, jestli nabídne i jiné součástky než ty z motorů svých strojů.

Memorabilia lze v současnosti zakoupit v továrně v Ducati Store a rovněž prostřednictvím oficiálních obchodních zastoupení italské značky. Od roku 2020 pak má prodej probíhat i online na oficiálním webu značky Ducati. Ceny prozatím uvedeny nejsou.

Zdroj: Ducati Motor Holding S.p.A.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)

Doporučujeme