Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ducati Monster 1200 S pro rok 2020 sází na černou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Ducati s modelem Monster 1200 S pro rok 2020 dokazuje, že méně je někdy více. Změny se oproti letošnímu provedení omezují prakticky jen na barevné provedení. I tak přitom stojí za pozornost.  

Monster představuje jeden z hlavních pilířů v nabídce značky Ducati již více než čtvrtstoletí. Během své dlouhé a úspěšné kariéry nabídl Monster řadu provedení v různých kubaturách a dočkal se několika generační výměn.

Vlajková loď rodiny v podobě modelu Monster 1200 S se pro modelový rok 2020 prakticky nemění, a přesto přitahuje pozornost, za což vděčí kombinaci matné a lesklé černé, kterou doplňuje několik červených detailů. Výsledkem je sportovní i elegantní vzhled zároveň.

Příznivci tradičnějšího barevného provedení motocyklů značky Ducati přitom mohou zůstat klidní, protože Monster 1200 S bude k dispozici i s červenou palivovou nádrží, trubkovou částí rámu a několika dalšími prvky v kombinaci s černou a šedou.

Ducati Monster 1200 S i pro modelový rok 2020 zůstává věrná kapalinou chlazenému dvouválci Testastretta 11° o objemu 1198 kubických centimetrů s nejvyšším výkonem 108 kW (147 k) při 9250 otáčkách za minutu a točivým momentem 124 N.m při 7750 otáčkách za minutu. Tyto hodnoty míří na zadní kolo prostřednictvím šestistupňové převodovky se systémem rychlého řazení DQS.

Podvozek využívá vpředu stavitelné 48 mm upside-down vidlice Öhlins a vzadu stavitelný centrální tlumič. Brzdový systém má vpředu dvojici kotoučů o průměru 330 mm v kombinaci se čtyřpístkovými třmeny Brembo Monobloc M50, zatímco vzadu je jeden kotouč o průměru 245 mm s dvoupístkovým třmenem.

Zdroj: Ducati Motor Holding S.p.A.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme