Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dva prodloužené víkendy a MS v hokeji zahustí dopravu, varuje ŘSD

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Doprava v Česku o příštích dvou víkendech podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) značně zhoustne. Oba víkendy se o den prodlouží kvůli svátkům, Česká republika hostí mistrovství světa v hokeji, a provoz na dálnici D1 stále omezuje oprava silnice.

Řidiči by se měli vyhnout podle mluvčího Ústředního automotoklubu ČR Petra Vomáčky cestám hlavně ve čtvrtek a neděli odpoledne. Oba příští pátky je díky svátkům volno, a mnoho lidí tak vyrazí na cesty za blízkými či rekreací. "Máme informace, že hodně Čechů pojede o prodloužených víkendech na Slovensko nebo do lázní v Maďarsku, kam zamíří i Rakušané. Tyto směry tedy budou velmi frekventované," upozornil Vomáčka.

K tomu se přidají řidiči mířící na zápasy hokejového šampionátu, které se od 1. do 17. května konají v Praze a Ostravě. Dopravu podle ŘSD ještě ztíží větší opravy řady dálnic a rychlostních silnic. Právě na spojnici Prahy a Ostravy, dálnici D1, pokračují na několika úsecích opravy, které omezují provoz. Opravuje se i D2 mezi Brnem a hranicí se Slovenskem nebo D5 a D8 mezi Prahou a německými hranicemi.

Po oba týdny budou podle automotoklubu kritická především čtvrteční odpoledne, kdy bude většina lidí odjíždět, a poté zase nedělní odpoledne při návratech lidí domů. "Týkat se to bude hlavně výjezdů z větších měst, například z Prahy po D1," řekl ČTK mluvčí. Doprava začne podle Vomáčky ve čtvrtek i neděli houstnout už před 15:00. Řidiči by se proto měli, pokud to bude možné, těmto časům vyhnout. Vyrazit by mohli třeba v pátek ráno, kdy již zřejmě nebude situace tak dramatická.

ŘSD podle mluvčího Rýdla dokáže díky zkušenostem z minulých let zvýšení hustoty provozu předpovídat. Silničáři tedy také tento a příští týden od čtvrtka do neděle přeruší drobné opravy, úklid nebo prořezávání dřevin u silnic ve správě ŘSD.

Ředitelství doporučuje motoristům sledovat aktuální dopravní informace, hustotu provozu či přímý přenos z dopravních kamer.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)