Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dvouspojková převodovka pro BMW M3

Aleš Jungmann
Diskuze (17)
Nové BMW M3 zřejmě přijde na trh nejen s klasickou manuální šestistupňovou převodovkou ale nově i se sedmistupňovým automatem ve stylu DSG.

Výrobek vyvinutý ve spolupráci s firmou Getrag bude využívat služeb dvou spojek a měl by tak zajistit hladší a rychlejší změny převodových stupňů oproti stávající převodovce SMG, která je využívána ve vozech M5 či M6. Řazení bude probíhat pádly pod volantem nebo ovladačem na středovém panelu ( viděli jsme ho například v X5). BMW o něm mluví jako o systému „M DCT“ (původní koncepční název byl ZSG - Zentral Synchron Getriebe) a objednat si ho bude možné od března příštího roku.

Z dokumentu, který má k dispozici časopis Autocar je dále patrné, že dalšími prvky příplatkové výbavy budou například elektronicky řízené tlumiče či devatenáctipalcová kola z lehkých slitin.

Předpokládáme, že nová převodovka nezůstane vyčleněna pouze pro model M3 ale časem se dostane i do jiných automobilů společnosti BMW, zejména pak do modelových řad 3 a 5.

Aleš Jungmann
Diskuze (17)
1. 6. 2007 13:16
DVĚ SPOJKY JEDNO NEBE
M3... jo, bacha na tříselnou kýlu... praskaj ti tanga, co? To víš, BMW... žádnej špagetovej western, jen poctivě zakalená ocel. Nebroušená jak břitva. Jo... a ta dvojspojka, to je samozřejmě majstrštyk těch nejlepších... BMW, VW... DSG. VW má už dávno patřit mezi elitu, mezi prémii... Ostatně... Phaeton, Touareg... není nakonec ten VW už dnes regulérní prémiovkou?
1. 6. 2007 11:32
Embodied Beauty
Stelesnena krasa - sexy 3er coupe, a ako ceresnicka na torte M3 :yes: Bravo BMW :yes: