Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

EarthCruiser Terranova je úžasný obytňák do každého terénu

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Jestli vás láká cestování obytným autem, které se může bez obav vydat i do těžšího terénu, pak by se vám mohlo líbit tohle řešení. 

Jmenuje se EarthCruiser Terranova a jedná se, zjednodušeně řečeno, o velký pick-up s neskromnou obytnou nástavbou. Výrobce v této úpravě nabízí vozy Ford F-350, Ram 3500 a Chevrolet Silverado 3500. I z toho už jste asi vytušili, že Terranova je záležitostí pro Spojené státy americké.

Ale pokud se vám obytné pick-upy líbí, určitě existuje šance, jak je dovézt do Evropy. Nebo se jimi můžete alespoň inspirovat při návrhu a úpravě vlastního automobilu.

Obytná nástavba od Terranovy zaujme například "vyskakovací" střechou, díky níž  se cestovatelé mohou uvnitř pohybovat naprosto narovnaní - tedy pokud měří do 195 centimetrů.

Vnitřní prostor pak nabízí vybavenou kuchyň, jídelní kout, který samozřejmě může posloužit k jakémukoli posezení nebo práci (nebo dokonce ke spánku), dále toaletu, koupelnu se sprchou řadu odkládacích prostor nebo dvě místa na spaní. Výrobce tvrdí, že Terranova byla navržena tak, aby poskytla dostatek pohodlí čtyřem lidem.

Nástavba je vyrobena hlavně ze sklolaminátu a dostala také údajně kvalitní izolaci. Nechybí systém, kterým se ovládá palubní elektronika, nádrže na vodu a podobně.

A cena? Ta není zrovna nízká, začíná na částce 289.000 dolarů, což je v přepočtu asi 6,2 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme