Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

East Coast Defender Project Punisher má pod kapotou 5,3litrový osmiválec

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Land Rover Defender se sice již představil v nové generaci, ale jeho původní provedení je stále velmi přitažlivým základem pro úpravce po celém světě, což dokazuje i severoamerický Project Punisher.  

Společnost East Coast Defender se sídlem vedení ve floridském Kissimmee a pobočkou v kalifornském Malibu se specializuje na dovoz britské terénní legendy na severoamerickou půdu a její úpravy podle požadavků zdejší legislativy i přání svých zákazníků.

Land Rover Defender se u East Coast Defender velmi často dočká instalace výkonného osmiválce z produkce koncernu General Motors a nejinak je tomu i v případě exempláře, jehož označení Project Punisher je odkazem na slavnou komiksovou postavu.

Základem pro Project Punisher se stal Land Rover Defender 110, jemuž se v rámci proměny nad přední nápravu nastěhoval vidlicový osmiválec Chevrolet LC-9, který z objemu 5,3 l poskytuje nejvyšší výkon 240 kW (326 k) a roztáčí kola obou náprav prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky.  

Vedle použité pohonné jednotky si pozornost zaslouží i podvozek s na míru připravenými komponenty od ramen řízení přes pružiny a tlumiče pro zvýšení světlé výšky až po diferenciály.

Project Punisher pak kromě své techniky rozhodně zaujme i temně stylizovaným exteriérem a luxusní úpravou interiéru ve stylu komiksového hrdiny. Karoserie v matném černém odstínu nese masivní ochranné rámy, přídavné LED osvětlení a na přídi je usazen elektrický naviják.

Interiér se pyšní koženými sportovními sedadly, jejichž opěradla zdobí loga komiksu Punisher. Pozornost si v prostoru pro posádku zaslouží i tříramenný volant a multimediální systém značky Kenwood s Apple CarPlay, Android Auto, satelitní navigací a dotykovou obrazovkou, na níž se promítá i obraz parkovací kamery.

Zdroj: ECD Automotive Design

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme