Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrická buggyna VW se ukazuje v pohybu. A kouzlí úsměv na tváři

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

VW ID Buggy je zatím posledním přírůstkem do elektrické rodiny ID. Koncept se ukázal v Ženevě a nyní se představuje také na oficiálním videu.

V Paříži roku 2016 představila automobilka Volkswagen koncept I.D., jenž se stal úvodní vlaštovkou celé elektrické rodiny. Čas letí a my se co nevidět dočkáme sériového provedení, které v roce příštím konečně zamíří na silnice.

Od té doby však Volkswagen představil několik dalších členů rodiny. Například crossover či ikonický minibus. Posledním přírůstkem se stala ryze elektrická buggyna, jejíž koncept jsme si mohli prohlédnout na ženevském výstavišti. Automobilka čeká na reakce odborníků a veřejnosti a poté se rozhodne, jestli se tento stroj dočká sériové výroby.

Vůz je posazen na modulární platformě MEB, elektromotor v útrobách poskytuje výkon 150 kW a 309 newtonmetrů točivého momentu a nechybí ani možnost pohonu všech kol. Buggyna má akumulátory s kapacitou 62 kWh a dle WLTP ujede na jedno nabití okolo 250 kilometrů. Z klidu na stovku akceleruje 7,2 sekundy a pokračovat může na maximální rychlost 160 km/h.

Po ženevské premiéře se VW ID Buggy představuje světu prostřednictvím oficiálního videa, ve kterém kouzlí úsměvy na tvářích. Co myslíte, dočkáme se něčeho podobného i se sériovou verzí?

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

25. 3. 2019 07:27
Re: Plytvani
Hlavne treba do videa zakomponovať ľudí rôznej farby pleti. Aby sa európska globalizačná multi-kulti filozofia hlboko do našich myslí ako niečo samozrejmé, pozitívne a žiadúce. Toto video vôbec nie je o EV. Svinstvo.
24. 3. 2019 19:22
Plytvani
Buggy se samozrejme serie nedocka. Nevim kdo by mel byt cilovka. Napadaji me snad jedine.. ty manazeri, co tenhle nesmysl vymysleli :-) Takze vysledkem je jen pochybny PR, urazka elektromobility a opet nejaky zbytecne vyplytvany zdroje v koncernu. Namisto toho, aby se venovali necemu smysluplnymu..