Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrická Kia EV9 zná první evropskou cenu. V Belgii ji koupíte za necelý milion a půl

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Nová vlajková loď značky Kia vstupuje na evropský trh a vůbec první oficiální ceník zveřejnilo belgické zastoupení. Novou elektrickou Kiu EV9 tam koupíte ve dvou zahajovacích variantách, přičemž zatím je k dispozici pouze s větším akumulátorem.

Nová elektrická Kia EV9 už zná evropskou cenu. Nové vlajkové SUV značky se slavnostně představilo koncem letošního března, když jihokorejská automobilka ukázala novinku s novým minimalistickým designem a prostorným interiérem pro šest nebo sedm cestujících. Až v dnešních dnech se objevují první informace o oficiálních cenách, jaké zaplatí evropští zákazníci, aby se v nejnovějším elektromobilu mohli cítit jako v obýváku.

První oficiální ceník se objevuje na internetových stránkách belgického zastoupení značky. Nová Kia EV9 tam vstupuje do prodeje se základní cenou od 61.975 eur, podle dnešního kurzu od přibližně 1.465.000 Kč. Uvedená cena nezahrnuje belgickou daň a odpovídá zahajovacímu modelu Earth Launch Edition s větším akumulátorem s kapacitou 99,8 kWh.

V Evropě je Kia EV9 zatím k objednání pouze s větším akumulátorem, základní verze RWD Standard s menším 76,1 KWh akumulátorem bude k dispozici až později. S vrcholnou baterií a pohonem zadních kol přitom slibuje maximální dojezd přesahující 541 kilometrů podle WLTP.

V belgickém ceníku se spolu s obyčejnější zadokolkou objevuje i vyšší výbava GT Line Launch Edition s pohonem všech kol a 99,8 kWh akumulátorem. Vychází z nejvýkonnější varianty AWD a zákazníci za ni zaplatí 69.331 eur bez daně, přibližně 1.639.000 Kč. Na seznamu příplatkové výbavy se objevují pouze metalické a matné laky a pokročilejší konfigurace šestimístného interiéru.

Video se připravuje ...

Nová Kia EV9 zakládá na modulární platformě E-GMP a je prvním elektrickým SUV značky se třemi řadami sedadel. V Evropě se bude prodávat ve třech základních specifikacích – RWD Standard, RWD Long Range a AWD. Na zveřejnění oficiálních českých cen si ještě budeme muset počkat.

Lukáš Volšický
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
28. 6. 2023 18:51
Slusal by jej turbo benzin
zo stingeru... co uz.... ale aj tak telluride je lepsi kusok ... ten v eu chyba viac ...
28. 6. 2023 16:29
s DPH
- EARTH LAUNCH EDITION 99,8 kWh RWD: 74.990 Eur (1.775 mil. Kč) s DPH
- GT LINE LAUNCH EDITION 99,8 kWh AWD: 83.890 Eur (1.985 mil. Kč) s DPH

Ceny iných áut auto.cz uvádza aj s DPH.
Aj v Belgicku je 21% ako v ČR.

Tu je odkaz na cenník: https://www.kia.com/…V9-Pricelist.pdf