Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrické restomody jdou na dračku, Lunaz má na dva roky vyprodáno

Filip Melich
Diskuze (0)

Považujete přestavbu veteránů na elektromobily za svatokrádež? Určitě nejste sami, na druhou stranu ale existují lidé, kteří naopak netouží po ničem jiném. Díky nim má britský specialista Lunaz vyprodáno na následující dva roky.

Britská společnost Lunaz Design vznikla v roce 2019 a v jejím čele stojí zakladatel David Lorenz. Specializuje se na renovaci a přestavbu britských veteránů, především luxusního a sportovního charakteru. Výroba probíhá u okruhu Silverstone a její objem neustále narůstá. Lorenz o své společnosti říká. „Vybudovali jsme Lunaz, abychom prohloubili odkaz zanechávaný nejkrásnějšími vozy světa. Jsme si jistí, že neexistuje lepší kombinace než nadčasová estetika a pohon budoucnosti.“

Dle všeho není jediným člověkem tohoto názoru, neboť objednávky se společnosti Lunaz jenom hrnou. A to takovým tempem, že musela být zvýšena kapacita výroby z 55 vozů ročně v roce 2020 na 110 vozů v loňském roce. Zaměstnanců má Lunaz už přes 120 a ani tak nedokáže růst společnosti udržet krok s neustále se navyšující poptávkou. Dle aktuálních informací je vyprodáno na následující dva roky, takže jestli máte o elektrifikovaného veterána od Lunaz zájem, dočkáte se ho nejdříve v roce 2024. Tedy za předpokladu, že zadáte objednávku nyní.

Pro úplnost zmiňme, že momentálně máte na výběr z šesti modelů. Pokud bychom je měli seřadit podle ceny, nabídku ohraničují Range Rover Classic za 290 tisíc liber (8,6 milionů korun) a Aston Martin DB6 za 950 tisíc liber (28,3 milionů korun). Mezi nimi pak stojí Rolls-Royce Silver Cloud a Bentley Continental za shodných 350 tisíc liber (10,4 milionů korun), Jaguar XK120/XK140/XK150 za 375 tisíc liber (11,2 milionů korun) a Rolls-Royce Phantom za 550 tisíc liber (16,4 milionů korun). Ale pozor, výše uvedené ceny jsou bez daně.

Lunaz za tyto nemalé částky nabízí nejen přestavbu na elektromobil, ale také kompletní renovaci. V duchu ekologie jsou řešeny rovněž interiéry, v nichž dostaly prostor recyklované materiály. To vše láká klienty nejen z domácí Velké Británie, ale také z USA nebo Asie. Podle společnosti Lunaz mezi zákazníky převažují bohatí mileniálové, ale najdeme mezi nimi také společnosti podnikající v oblasti luxusního pohostinství, které pak především ve vozech Rolls-Royce a Bentley vozí své nejmovitější klienty.

Ať už máte na přestavbu veteránů na elektromobily názor jakýkoliv, poptávka po takových vozech evidentně existuje.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme