Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrické SUV Volkswagen ID.6 už se prý testuje v čínských ulicích

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Až sedmimístné elektrické SUV VW ID.6 by mělo být produkční verzí konceptu ID. Roomz.

Čínští kolegové z webu CarNewsChina přinesli dvojici špionážních fotografií, které by měly zachycovat testování elektrického SUV Volkswagen ID.6 v čínských ulicích. Tohle velké SUV by přitom mělo být produkční verzí konceptu VW ID. Roomz, který automobilka prezentovala během šanghajského autosalonu 2019.

Podobnost s konceptem je přitom dobře patrná zejména při bočním pohledu, kdy vyniká podobná silueta, podobné tvarování boků i podobný styl prosklení, jaký si pamatujeme z konceptu. Největším rozdílem je příď s klasickou maskou chladiče a obyčejnými světlomety, která se snaží vytvořit dojem obyčejného automobilu se spalovacím motorem. Podle informací čínských kolegů je však celá příď falešná.

Fotky bohužel nejsou nejkvalitnější a navíc zachycují jen levou část vozu, na níž můžeme vidět pár klasických dveří. Na pravé straně jsou však údajně umístěny dveře posuvné, které mají nejspíš usnadnit přístup ke dvojici sedadel ve třetí řadě. Podle všeho se totiž jedná o sedmimístné SUV.

Video se připravuje ...

Informace o technice bereme jako čisté spekulace, občas se ale naši čínští kolegové trefí. Pokud se tedy budeme bavit o výkonu, pak by verze s jedním elektromotorem měla nabídnout okolo 300 koní, zatímco verze se dvěma elektromotory až 408 koní.

Přinejmenším v úvodu výroby by měly být k dispozici dvě velikosti baterií. Základní s kapacitou 77 kWh by měla zajistit dojezd až 450 kilometrů na jedno nabití. Výkonnější s kapacitou 111 kWh by měla vystačit k dojezdu až 600 km na jedno nabití. Bavíme se o hodnotách ve standardu NEDC.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme