Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrické VW ID.4 se představuje v pohybu. Bzučí a jezdí bokem

Stanislav Kolman
Diskuze (105)

Profesionální závodník osedlal na okruhu elektrický crossover a zkusil, jak ochotně jede dveřmi napřed.

Na kalifornské trati Willow Springs Internation Raceway zkusil profesionální závodník Tanner Foust nový Volkswagen ID.4, aby prověřil jízdní vlastnosti této elektrické zadokolky. A automobilka z toho pořídila pár moc hezkých záběrů.

Foust ve videu nešetří slovy chvály (aby také ne, když jde o oficiální materiál automobilky) a jízdní projev elektromobilu si vyloženě pochvaluje. Auto prý ochotně zatáčí a s vypnutou stabilizací se neostýchá jezdit bokem. Kromě toho můžeme ve videu slyšet, jaký Volkswagen ID.4 vydává při jízdě zvuk. Foust mimo jiné říká, že mu crossover svým projevem připomíná dřívější sportovní volkswageny.

Zadokolkou je ID.4 standardně, podobně jako sourozenecká Škoda Enyaq iV. Pro náročnější zákazníky však v nabídce časem přibude i čtyřkolka se dvěma elektromotory. Do České republiky už tuzemské zastoupení Volkswagenu dovezlo první kousek, ve velkém se ale rozšíří až počátkem příštího roku. Elektrický crossover u nás půjde objednat od poloviny prosince.

Stanislav Kolman
Diskuze (105)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
24. 11. 2020 14:47
Re: Ano. Driftovat se dá
Děkuji za tvůj typický argument "ty tomu nerozumíš". :yes:
24. 11. 2020 07:50
Re: Ano. Driftovat se dá
Ty to kritizujes, ale zároveň tve dotazy ukazuji, že tu problematiku neznáš...
To je problém diskuze tady... Stále odpor proti něčemu co je neznáme bez základní znalosti.
Avatar - twistedTSD
23. 11. 2020 18:26
Re: Ano. Driftovat se dá
Skotsko je prakticky ostrovní země a může se vesele obestavět větrníky, které jsou sice nerecyklovatelné svinstvo, ale nevadí. Navíc ty tvoje výpočty nedávají smysl - nejde o to vyrobit během roku 100 % spotřeby, ale o to, abys ji v reálném čase pokrýval.

Píšeš o solárech a bateriových systémech - proč je tedy reálně třeba Německo nebuduje a nestaví na nich energetiku? Kde bereš jistotu, že je možné tolik baterií vyrábět? Kolik plochy bychom museli pokrýt, abychom celoročně pokryli spotřebu i v noci?

Argument hnutím Duha, když dovolíš, nebudu brát vážně.
23. 11. 2020 17:57
Diesel
Co kdybyste vy fanatičtí zastánci nafty, si zavedli výfuk vašeho miláčka do kabiny? Proč ty vaše jedy máme dýchat my, kteří o to vůbec nestojíme?
Avatar - .StenLi.
23. 11. 2020 17:28
Re: Ano. Driftovat se dá
Ako pisem, to su 2 roky stare data a ako tiez pisem, ak za stvrtinu roka vygeneruje Skotsko skoro polovicu rocnej spotreby, tak mozeme povedat ze splna svoj plan vyrabat 100 alebo viac % svojej spotreby 2020 z obnovitelnych zdrojov (OZ). Okrem Skotska je to Paraquay, Island, Costa Rica.. takze ano, existuju a hlavne je to len otazka casu a budovania novych elektrarni, nie toho ci to je mozne alebo nie. Samozrejme ze vyuzivaju tie najdostupnejsie zdroje ake maju, Cesko ich ma samozrejme tiez, ma viacej slnka ako UK a Skotsko ale neskutocne na ne kasle. Cesko je na tom v porovnani so Slovenskom uplne mizerne :) a to sa nestava casto :) Ak ovladas energeticky mix CR a jeho vyvoj tak vies ze podiel OZ do konca kazdym rokom klesa, z 12% 2015 na 3,9% co je nonsenc. Najviac odflaknute su vietor a slnko, tam je velky potencial v niekolko desatnasobkoch vykonu. Co by CR vsak najviac potrebovalo je zbavit sa uholnych elektrarni ktore tvoria neskutocnych 49% z mixu a prejs na ciste a vysokoefektivne paroplynne z velkej casti a zvysnu cast ako aj buducne narasty spotreby pokryt elektrarnami na OZ. Treba zatlacit na vladu.
Cesko ma drvivu vacsinu solarnych instalacii na ornej pode - blbost. Totalne flaka budovanie solarnych panelov na strechach domov a tovarni, tu mate obrovske medzery, treaba sa inspirovat Nemeckom.

Kede zdroje energie su obnovitelne, logicky musia byt aj lacnejsie a tento fakt v CR potvrdilo aj hnutie Duha. Ziadne zdrazovanie a nie to este o nasobky nehrozi ;)
Studie nie su vylhane, su to jednoduche fakty proti ktorym je silny lobbing od ropnych spolocnosti a zaroven najvacsie z nich, BP, Shell, Chevron, Total, Eni and Exxon patria k najvacsim investorom do obnovitelnych zdrojov. Jedno hlasaju a na druhe nevyhnutelne sa samozrejme pripravuju, lebo s tym pocitaju kedze je to jedina moznost na udrzanie zivota na tejto planete :)