Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický Chevy Blazer EV na první fotce, rovnou ve verzi SS

Filip Melich
Diskuze (14)

Podoba elektrické verze Chevroletu Blazer byla zveřejněna na první fotografii, a to rovnou v provedení SS. Další fotky a bližší informace budou zveřejněny v rámci premiéry za měsíc.

Šéfka koncernu General Motors, Marry Bara, na svém Twitteru sdílela první oficiální fotku nového Chevrolet Blazer EV. K obrázku uvedla popisek: „Dovolte mi sdílet ukázku zcela nového Chevroletu Blazer EV. Nemohu se dočkat 18. července, kdy se se světem podělíme o detaily.“  Na fotce je vidět Blazer ve sportovní verzi SS, jejíž příchod GM potvrdil v březnu letošního roku.

Video se připravuje ...

Blazerem ve verzi se spalovacím motorem nový elektromobil nesdílí krom jména prakticky nic. Jeho vzhled je však Blazerem inspirovaný, přičemž design spalovacího Blazeru zase vychází z modelu Camaro. Elektrický Blazer však vypadá sportovněji než spalovací, což je nepochybně dáno i vyobrazením ve verzi SS. Na přídi samozřejmě nemůže chybět podsvícené logo Chevroletu.

Blazer je jedním z dvaceti elektromobilů, které koncern General Motors plánuje uvést na severoamerickém trhu do konce roku 2023. Jeho základem je zcela nová elektrická platforma Ultium , kterou využijí i další modely koncernu. Jmenujme například obří GMC Hummer EV nebo pick-up Chevrolet Silverado EV.

Bližší technická data zatím nemáme k dispozici. Vlastně ani nevíme, jestli se stávající Chevrolet Blazer se spalovacími motory bude dále vyrábět a prodávat po boku Blazeru EV, nebo zda příchod elektromobilu značí jeho konec. Technické informace a další fotky můžeme očekávat 18. července, na který je naplánována oficiální premiéra Blazeru EV.

Filip Melich
Diskuze (14)

Doporučujeme

16. 6. 2022 17:05
Re: Verze SS
Chevrolet ElektrickeSUVpres2tuny SuperSport :yes:
Proste tradice. To je jak to turbo u taycana.
Avatar - Ozzman
16. 6. 2022 11:17
Re: Verze SS
A co teprve chudáci hinduisti, když jim Adlof ukradl hákovej kříž...
Avatar - Barrichello
15. 6. 2022 22:26
Re: Verze SS
SS (SuperSport) je u Chevrolet tradiční označení používané dekády. Ale to by chtělo vědět něco o historii aut vid.

:-)
Avatar - Barrichello
15. 6. 2022 22:24
Re: Verze SS
:-) :-) :-) :-)


Paranoia je *** no.

Chudák ZZ TOP, aby se taky přelepili a dalších milion věcí :-) :-) :-) :-) :-)

Nejhorší to maj ukrajinci, chudáci, místo Záporožce budou mít je Aporoce a zkrata bude A :-) :-) :-) Nebo APR?
A co zelenský, aby se taky přejmenoval.
15. 6. 2022 21:35
Re: Verze SS
To nechápu proč jako? :-(