Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektrický crossover Nissan Ariya poodhaluje nové produkční detaily

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Oficiální premiéra elektrického crossoveru Nissan Ariya proběhne již tento týden a tak automobilka představila několik detailů připravovaného produkčního vozu.

Elektrický crossover Nissan Ariya jsme dosud znali pouze jako koncept, v minulosti se ovšem objevilo několik grafik z patentového úřadu, které prozrazovaly podobu produkčního vozu. A jak jsme během uplynulých týdnů zjistili, rozdíly mezi konceptem a produkčním vozem by měly být skutečně jen minimální.

Na úplné odhalení elektrického crossoveru, které by mělo časem dorazit i do Evropy, si ale budeme muset ještě chvíli počkat - automobilka totiž naplánovala jeho premiéru až na 15. července. Do té doby si ale můžeme zkrátit čas novým videem, na kterém je dobře patrných několik detailů produkčního vozu.

Video se připravuje ...

Automobilka tak ukázala například produkční světlomety, které jsou velmi podobné konceptu. Poprvé také vidíme produkční označení modelu, které je znovu velmi podobné konceptu. A aby těch podobností nebylo málo, tak automobilka poukázala i na světelný pás LED diod, které by měly i u produkčního modelu spojovat zadní svítilny.

Jednou z možná nejdůležitějších novinek je poprvé odhalené logo elektrického pohonu všech kol Nissan e-4ORCE. Elektrický systém pohonu všech kol bude pracovat s dvojicí elektromotorů, každý na jedné nápravě, díky které by měl vůz nabídnout kromě lepší ovladatelnosti i překvapivě vyšší komfort.

Digitální premiéra elektrického Nissanu Ariya je naplánována na středu 15. července od 7 hodin ráno středoevropského letního času a vysílána bude kromě jiného i na YouTube.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme