Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobily, tunely, rakety i plamenomety. V čem všem už má Elon Musk prsty?

Stanislav Kolman
Diskuze (16)
Jedni jej milují, druzí mu nemohou přijít na jméno. Elon Musk patří mezi nejkontroverznější postavy současnosti, za jakými projekty už stojí?

Video se připravuje ...

Automobilový svět zná Elona Muska zejména jako šéfa automobilky Tesla. Neméně lidí ale ví, že tenhle chlapík stojí i za celou řadou dalších zajímavých projektů. Namátkou vzpomeňme ražbu tunelů, v nichž jsou auta posazeny na platformu a mohou cestovat rychlostí až 200 km/h.

Nedávno Musk šokoval svět dalším nápadem, tentokrát jeho nově založená firma The Boring Company (v překladu Nudná společnost) ukázala světu plamenomety. I když nejde o regulérní plamenomet, ale spíše upravenou airsoftovou zbraň, vyvolala novinka další kontroverzi. Nicméně Musk to myslí vážně a produkt koupíte za deset tisíc korun.

Do toho všechno jen před pár hodinami úspěšně odstartovala k prvnímu testovacímu letu raketa Falcon Heavy společnosti SpaceX, která je taktéž dílem Elona Muska. A aby toho nebylo málo, na palubě nechybí ani první generace Tesly Roadster.

S novinkami ze světa Elona Muska se můžete seznámit v pilotním dílu videopořadu Elonovinky, který bude vycházet každé úterý na VTM.cz ve spolupráci s Elonx.cz.

Stanislav Kolman
Diskuze (16)
10. 2. 2018 17:09
Re: A kdo to bude...
Hlavně Tesla pravděpodobně rozpohybovala světový trh s elektro pohonem a podle mě i s autonomním řízením. Podle mě Muskovi o peníze jde až v druhé (třetí řadě). Plní si sny a mění svět. Za mě klobouk dolů. Když člověk vidí simultánní návrat nosných raket a Starmana na pozadí Země.. Možná nejúžasnější podívaná za poslední roky a vedle to články o tom jak se lidi (podle mě úplně bezdůvodně) masakrují támhle někde v poušti chlórem a jiným svinstvem....
9. 2. 2018 18:36
Re: Pár čísel o Tesle - pro představu
No kazdy si pod temi cisly asi udela jinou predstavu.

Napsal jsi v posledni vete par tecek. Muzes rozvest svoji vestbu :-) ?
9. 2. 2018 18:26
Re: ...
Obavam se ze prvni. Prave prvni generace mela jako zaklad podvozek lotusu.

[odkaz]
Avatar - praděda7
9. 2. 2018 16:10
Tenhleten Musk
není odtud....vždyť se na něj pořádně podívejte.....je to mikrob z planety Alfa centauri... ;-)
Avatar - Mangalica
9. 2. 2018 16:03
Re: A kdo to bude...
Jasně, měl držet hudu a šoupat nohama....