Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Euro NCAP 2019: VW Golf – Pět hvězd pro osmičku i přes otevřené dveře

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (29)

Volkswagen Golf se v testech organizace Euro NCAP předvedl jako bezpečný automobil a úspěšně navázal na své předchozí generace.  

Volkswagen Golf se testů organizace Euro NCAP poprvé účastnil v roce 1998 ve své čtvrté generaci a získal tehdy čtyři hvězdy za ochranu dospělých cestujících a dvě hvězdy za ochranu chodců. Od roku 2004, kdy byla testům podrobena pátá generace tohoto modelu je však pro Golf standardem pětihvězdičkové hodnocení  a nejinak je tomu i v případě generace osmé.

Předmětem testu byl Volkswagen Golf 1.5 TSI Comfortline s pětidvéřovou karoserií a pohotovostní hmotností 1316 kg.

Bezpečnostní výbava testovaného exempláře obsahovala tříbodové bezpečnostní pásy s předepínačem a omezovačem síly na všech sedadlech, čelní, boční a hlavové airbagy, připomínání nezapnutého bezpečnostního pásu pro všechna sedadla, systém automatického nouzového brzdění, omezovač rychlosti a systém sledování jízdních pruhů.

Ochrana dospělých

Prostor pro cestující zůstal během čelního nárazu 40 procenty přídě stabilní. Ochrana řidiče byla v případě jeho levé holeně a hrudníku dostačující a u ostatních částí těla dobrá. Ochrana spolujezdce na přední sedadle byla dobrá a dostačující.

Při čelním nárazu celou přídí vozu byla ochrana vyhodnocena jako dostačující u hrudníku řidiče, resp. mezní u hrudníku spolujezdce na zadním sedadle, zatímco u ostatních sledovaných částí jejich těl byla dobrá.

Euro NCAP 2019: Volkswagen Golf Euro NCAP 2019: Volkswagen Golf

Při bočním nárazu byla ochrana řidiče dobrá, ale došlo k samovolnému otevření zadních dveří na straně nárazu a za to byl Volkswagen Golf penalizován s ohledem na možné riziko vypadnutí zde sedícího cestujícího.

Při nárazu bokem na sloup byla ochrana řidiče dobrá a bylo uděleno maximum bodů.

Euro NCAP 2019: Kategorie 1 - Ochrana dospělých 
Test Čelní - deformace Čelní - celá šíře Boční Whiplash AEB city Celkem      
Jednotky body body body body body body %      
Ochrana dospělých 7,5 7,6 15,5 1,7 4 36,3 95%      

Ochrana dětí

Při čelním nárazu 40 procenty přídě byla ochrana figuríny šestiletého dítěte dobrá, ale u figuríny desetiletého dítěte byla ochrana krku hodnocena jako dostačující. Při bočním nárazovém testu byla ochrana obou figurín dětských cestujících dobrá a Volkswagen Golf zde získal maximum bodů.

Euro NCAP 2019: Kategorie 2 - Ochrana dětí 
Test Čelní náraz Boční náraz Bezpečnostní výbava Upevnění Celkem
Jednotky body body body body body %
Ochrana dětí 16 8 8 12 44,0 89%

Ochrana chodců

Kapota motoru poskytuje v případě srážky s chodcem dobrou ochranu ve své středu a dostačující po svém obvodu. Tradičně problematickou oblast představuje okolí A sloupků, které je hodnoceno jako nedostatečné.  

Nohy a pánve chodců jsou podle testů Euro NCAP v případě srážky chráněny v celé šířce vozu dobře.

Euro NCAP 2019: Kategorie 3 - Ochrana chodců 
Test Hlava Pánev Nohy AEB Celkem
Jednotky body body body body body %
Ochrana chodců 17 6 6 7,8 36,8 76%

Asistenční systémy

Volkswagen Golf má ve své výbavě systém automatického nouzového brzdění, který v rychlostech typických pro městský i dálniční provoz fungoval a rozpoznával cyklisty i chodce. Ve většině zkoušených situací byl schopen zabránit nehodě nebo snížit rychlost a zmenšit tím následky kolize.

Euro NCAP 2019: Kategorie 4 - Asistenční systémy 
  Omezovač rychl. Připomínač pásů Jízdní pruhy AEB Interurban Celkem
  body body body body body %
Asistenční systémy 1,3 3 3,5 2,5 10,2 78%

Celkový výsledek: Pět hvězd

Volkswagen Golf dosáhl v testech Euro NCAP na plný počet hvězd bez výraznějších nedostatků, ale má ještě jistý prostor pro zlepšení v oblasti ochrany cestujících i asistenčních systémů.

Euro NCAP 2019 - Rekapitulace výsledků
Kategorie 1 2 3 4 Celkem
Název Ochrana dospělých Ochrana dětí Ochrana chodců Asist. syst. Vážený průměr
Jednotky body % body % body % body % %
Výsledky 36 95% 44 89% 37 76% 10,2 78% 87%
Počet hvězd * * * * *

Video se připravuje ...

Zdroj: Euro NCAP

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (29)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
20. 12. 2019 11:25
Re: dveře
NIC nedodávaj = podumej o tom 18:34 a dalšim

Mimořádná určitě ne = jak sem psal nade mnou je třeba miliarda = to je sakra hodně :D

Neni to o MĚ = a mý mírný úchylce uvádět věci na pravou míru = úchylce protože se ví, že to je sisyfofsko donkichotská práce :)

Tohle je o tobě = já jen upozornil na to kde ses mýlil. Zkus si třeba jen představit že fakt platí ty ekonomický principy = no a dost věcí je tim pádem dost jinak, než si myslíš..

Já prostě proto době před ´89 nefandim https://www.idnes.cz/…0-let-energetiky

Nejen ty si měl taky problém s pochopenim rozsahu pokřivení trhu nafta vs benzín https://www.auto.cz/diskuse/73095/1?… no neni to asi tak jednoduchý jak sem myslel
20. 12. 2019 11:16
Re: dveře
Fakt už nevím co bych ti k tomu víc dodal. To že ty se řadíš mezi menšinu s mimořádnou inteligencí, který umí ty dílky skládat a chápat je samo o sobě celkem diagnóza. Nevím proč máš potřebu si furt honit triko a trapně zvyšovat sebevědomí. Myslím, že psycholog by ti dokázal pomoct :D
Avatar - Hammunasakra
20. 12. 2019 09:40
Re: dveře
Je černej humor že si řikáme homo sapiens = no a některý z nás tu prču eště dost posouvaj :-!

Hele teď úplně vážně a ne že by ta moje předchozí věta nebyla myšlená zcela vážně = to jen machruješ nebo FAKT věříš realitě že ty máš IQ a znalosti a schopnosti analyzovat = řikat mi: blbě chápeš pako apod.? :-)

Tvou ZMĚNU postoje k socialismu vítám = jen i tohle analyzuješ BLBĚ. Nejde o to co komunisti TAKY udělali, ale o to co udělali blbě a neudělali = a co dodnes doháníme

Zkus znova důkladně podumat nad tim 18:34 a 18:45 = je to tak trochu TYPICKEJ příklad ;-)

Ten tvuj příklad s lékem na rakovinu = vlastně TAKY. Furt je to zpracování informace a její zasazení do správného kontextu = to je něco jako puzzle na obrovskou stěnu. Vědět kam ten dílek dát a pamatovat si = zvládá zhruba 20% lidí planety. Neznám tě = myslíš že patříš mezi tu ca 6 a půl miliardovou většinu, nebo mezi tu malou menšinu? :-|

Neřeš furt SLOŽITÝ věci s mnoha souvislostma https://www.euro.cz/…teplarny-1471308 a zkus třeba tu fyziku rsp. obecně úroveň základky = viz ty 18:34
20. 12. 2019 08:35
Re: dveře
Furt všechno vidíš černobíle a blbě chápeš. Starý komunistický časy se mi snad ani nelíběj. Jen mi přijde hloupý odsuzovat i to co se udělalo dobře. A přestaň furt řešit to moje vzdělání.Všimni si takykde ty svoje bláboly prezentuješ. Tohle je diskuze ty pako. Takže lidi sem píšou svoje názory a následně o nic diskutujou. Čili úplně nerozumím tomu proč máš potřebu se do mě neustále navážet. Normální chlap, kterej má 190 cm a 100 kilo jak tvrdíš by neměl potřebu si léčit takhle komplexy. Tak se přiznej s čím se vlastně léčíš. Normální fakt nejseš. :D

A ten odkaz tě přesně vystihuje. Ty žiješ v daleký budoucnosti. Meleš o jaderných reaktorech, který možná jednou budou a teď sis zase vymyslel baterky, který ještě zdaleka nejsou v komerční podobě, ale ty už to bereš jako kdyby se montovaly do každýho auta. Ty žiješ ve scifi představách a z toho pak vychází tvoje pokřivený vidění reality. Víš kolikrát jsem už četl o zázračně vyvinutým léku na rakovinu a taky neřvu, že ji už umíme úspěšně léčit.
Avatar - Hammunasakra
19. 12. 2019 20:54
Re: dveře
Že se ti líbí starý komunistický časy a současně doufáš v zachování demokracie = vtipnej oxymóron :D

Pokud se fakt potřebuješ ptát který = je to eště větší průšvih ;-)

FURT popíráš všechno vlevo vpravo = prostě co TVOJE hlava nepochopila to prostě neexistuje https://vtm.zive.cz/…641/default.aspx napříč oborama, včetně běžnejch ekonomickejch principů který asi nechápeš sou pro někoho jako 2+2 nebo 3x3 = a protože TY to nevíš, hádáš se nebo je prostě odmítáš že to MUSÍ bejt tak, jak TY sis usmyslel :)
Místo snažit se pochopit střílíš retardama autistama zelenejma hlavama apod. = tim se realita že občas to pomotáš tak že se musim ptát jestli máš aspoň maturitu = TVUJ rozsah neznalostí a chybnejch analýz viz třeba ty tady včera 18:34 a má odpověď 18:45 = tim popíránim odmítánim uráženim, tim se realita nezmění

Docela často ale nejde o to co TY nepovažuješ za důležitý = používáš to hlavně na okecání cos zas koncern VW udělal blbě :-)

No a naopak relativně výjímečnýmu průniku množin 3 různejch žebříčků TOP TEN = řikáš "nebezpečnej křáp". Protože to je od jinýho VWýrobce = nebo že je to služebák v mý firmě? :*)
Aspoň na tohle bys odpovědět moh :-!

A určitě to nezmění když na podobný upozornění místo "aháá" reaguješ těma retardama autistama apod. NEhledáš co a jak ale JEN argumenty toho co sis DOPŘEDU usmyslel jako VÝSLEDEK = tudy cesta FAKT NEvede = správně je to dokonce PŘESNĚ OBRÁCENĚ https://www.e15.cz/…e-kobalt-1365465