Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Extrémní změna: Ferrari Purosangue je po zásahu úpravce brutální

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Tohle se manažerům v Maranellu líbit nebude. Ferrari Purosangue je s úpravami od Pogea Racing po všech stránkách ostřejším náčiním. 

Dvanáctiválcový mastodont z Maranella se těší velkému zájmu. Na čerstvě objednané Ferrari Purosangue se nyní čeká minimálně tři roky. Důvodem je zejména závazek automobilky, že Purosangue dosáhne maximálně dvacetiprocentního podílu celkové výrobní kapacity v Maranellu. 

Při předpokládané roční výrobě 15 tisíc vozů Ferrari ročně to dělá 3 tisíce modelů Purosangue každý rok, což není málo. A právě proto, že je o Purosangue velký zájem a nebude ho pomálu, se různí úpravci rozhodli investovat čas a finance do balíčků, kterými výkonné SUV posunou na další úroveň.

Jedním z těchto úpravců je německá společnost Pogea Racing. Ta se nebojí velkých změn, což je ostatně vidět na novém balíčku, který představili pro Ferrari Purosangue.

Začněme exteriérem. Zde působí Purosangue mnohem agresivněji díky přepracovanému přednímu nárazníku a extra průduchům zvýrazňující již tak široký postoj. Boční profil je obohacený o extra žábry a rozšířené prahy. V zadní části dominují čtyři koncovky výfuku přesunuté doprostřed a rozšířený spoiler. To vše je doplněno o komponenty z uhlíkových vláken.

Pro kola si úpravce připravil dvě varianty, obě obuté do pneumatik Michelin. Desetipaprskový design si můžete vybrat ve velikosti 23 palců vpředu a 24 palců vzadu, případně také 22 palců vpředu a 23 palců vzadu. O interiéru bychom rádi řekli více než to, že určitých změn dozná, ale z něj prozatím úpravce více neukázal. 

Video se připravuje ...

Jinak je tomu u techniky. Zde úpravce neskrývá změny v podobě nového odpružení od KW Suspensions. Purosangue se díky němu dostává na poměry SUV výrazně nízko. Změn dozná i výkon motoru. 6,5 litrový motor V12 nově nabídne výkon 611 kW (831 koní), což je nárůst o více než 100 koní oproti sériovému modelu (725 koní/553 kW).

Pogea Racing s balíčkem pro Purosangue čeká na schválení od TÜV pro výrobu. Jakmile schválení proběhne, zveřejnění německý tuner více informací o cenách a parametrech celého balíčku.

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
22. 11. 2023 16:36
Dobré
moc hodne dobré. :yes:
A môže byť aj to strieborné.