Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FCA se nebrání spolupráci s GM nebo Fordem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
Generální ředitel koncernu Fiat Chrysler Automobiles Sergio Marchionne je nakloněn myšlence spolupráce s General Motors nebo Fordem.

Sergio Marchionne postupně spojil italský koncern Fiat se severoamerickým Chryslerem a nyní se podle The Detroit News nechal slyšet, že současný Fiat Chrysler Automobiles nemá žádná omezení ohledně spojenectví a je otevřen spolupráci s jedním z dvojice severoamerických gigantů.

Automobilky kvůli snižování nákladů hledají možnosti, jak spolupracovat s jinými výrobci a Sergio Marchionne již dříve uvedl, že si myslí, že automobilový průmysl je i nadále příliš roztříštěný.

Důvodem pro Marchionneho úvahy o možné spoluprácí s General Motors nebo Fordem jsou do jisté míry stále se zvyšující náklady na vývoj nových modelů, splňujících neustále se zpřísňující emisní normy. Tradiční značky pak navíc musí čelit hrozbě v podobě snah společností Google a Apple proniknout mezi výrobce automobilů.

Spolupráce FCA s General Motors nebo Forde nemusí nutně znamenat sdílení platforem a motorů nebo prolínání designu, ale může se odehrávat například na úrovni sdílení nákladů na vývoj alternativních pohonných systémů od hybridů až po palivové články nebo může přispět k urychlení vývoje autonomních systémů řízení.

Na dotaz The Detroit News ohledně spolupráce s FCA směrovaný koncernům General Motors a Ford jejich zástupci ovšem odpověděli, že mají své vlastní strategie, jimž se věnují.

Marchionne: Fiat už v Evropě nebude masovou značkou

Na rozdíl od zmiňovaných severoamerických koncernů neprojevuje Sergio Marchionne příliš mnoho nadšení pro prohlubování spolupráce s francouzským PSA, s nímž má přitom v současnosti společnou produkci lehkých užitkových modelů. Německý Volkswagen pak šéf FCA přímo zavrhuje.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
Avatar - petr164
20. 3. 2015 09:20
Re: kamaradi
Á už víme, kdo byl aktivním pionýrem! :-)
Avatar - petr164
20. 3. 2015 09:17
S GM???
GM poslal do hrobu Saaba, z Alfy udělal obtloustlého burziána a jeho vlastní prémie jsou stále tak nějak podprémiové (kromě Vette) a pořád o třetinu nenažranější než evropské prémie... GM nebrat ke spolupráci, prožerou nejen vlastní kapitál, ale i ten cizí intelektuální a finanční...
Avatar - CommonUser
18. 3. 2015 10:53
Marcicolino
Neschopny sef typovej rady "Ber-loos-coni". Mozu sa premenovat na "500"
Avatar - Barrichello
18. 3. 2015 00:52
Re: kamaradi
směju se tvé poruše osobnosti >:D
Avatar - Barrichello
17. 3. 2015 22:02
Re: kamaradi
Jak říkal chytrý princ - na hlupáky se musí chytře.

Resp. na osoby s pomatením mysli se musí stejným stylem na který sou zvyklí. Navíc je u toho PRavá DEmokratická Legrace >:D