Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Felicia se na jaře vrátila mezi nejvíc nabízené ojetiny

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
Mezi nejčastěji nabízená ojetá auta na českém trhu se na jaře vrátila Škoda Felicia. Souvisí to s obměnou vozového parku domácností, většině felicií na trhu je kolem 20 let.

Vyplývá to ze statistik autobazarů AAA Auto. Průměrná cena ojetého vozu byla v květnu 184.050 Kč.

Felicia z první desítky v květnu vytlačila Opel Astra. "Její větší nabídka na trhu souvisí s kulminací jarní sezóny obchodu s ojetými vozy, kdy lidé mění auta na konci životnosti za novější, a ty starší používají k získání akontace pro koupi na úvěr," uvedla generální ředitelka AAA Auto Karolína Topolová.

Mezi nejvíce inzerované značky ojetých vozů v uplynulém měsíci patřily tradičně tuzemská Škoda Octavia a Fabia, následované VW Passatem a Golfem, a dále Fordem s modely Focus a Mondeo. Mezi ně se již podruhé dostala Škoda Suberb.

Z nabízených 76.000 ojetých vozů inzerovaných na českém trhu jich bylo nejvíce v Praze, nejméně v Karlovarském kraji.

Nejvíce inzerované ojeté vozy na českém trhu v květnu
1. Škoda Octavia
2. Škoda Fabia
3. Volkswagen Passat
4. Volkswagen Golf
5. Ford Focus
6. Škoda Superb
7. Ford Mondeo
8. BMW 3
9. Renault Megane
10. Škoda Felicia

redakce AUTO.CZ
Diskuze (19)
28. 7. 2016 09:20
Re: felda
Jo dodnes jich potkavas desitky-stovky denne, nektery musely projit uz ixkrat bazarem a stejne se znovu prodaj a poslouzej... My uz jsme se nasi zbavili ale poslouzila hodne dobre >:D
15. 6. 2016 10:40
Re: felda
Felda je super, kamos s ni jezdi dodnes a byl s ni i v italii. Nenechala ho ve stychu. a kdyz se o auto staras poctive, neni to srot jak tu pisou ostatni. Nahodou, je to podle mne bezva auto. A kdyz ne ta, je tam mrte dalsich aut, ze kterych se da vybrat. Potvrzuju ze sem tam koupila opel astru a nadmiru spokojena.
13. 6. 2016 21:11
felda
Felda je super. K nám s tím jezděj rybáři. Po těch polňačkách lepší než nový SUV. A v těch áčkách to pořídíte za 20. Levný díly a spolehlivost.
9. 6. 2016 14:28
Felicie
Hmmm tak to se divim :o
Avatar - Barrichello
8. 6. 2016 08:53
Re: Felicie
Já mma z té doby Alero.
to je taková americká Felicie.

Cenově to taky stojí docela podobně (cca 20-30), výbavou a jízdním projevem je to o parník jinde, ale zas to nejezdí za 7 a není to kombík.

Ale s tím že by všichni mladí jezdili jen škodovkama bych moc nesouhlasil. Kámoš na vejšce měl před pár lety simku, další měl Granada, další žigula nebo Punto.