Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 599 GTB jako shooting brake? Na zakázku se nyní jedno tvoří

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Nový projekt z dílny Niels van Roij Design vzdá hold Ferrari 365 GTB/4 Daytona Shooting Brake ze sedmdesátých let, které je jediné svého druhu.

Ferrari 365 GTB/4 Daytona Shooting Brake z roku 1972 vzniklo jako ojedinělý kus na zakázku floridského architekta Boba Gittlemana. Ten byl velkým fanouškem modelu Daytona, ze kterého chtěl udělat výjimečné auto. Daytona pak byla od A-sloupku dozadu kompletně předělána.

Po 50 letech nyní vzniká podobný nápad. Niels van Roij Design odhalil sérii fotek, jak daleko se Daytona Shooting Brake Hommage za 12 měsíců od zadání zakázky dostala. Tým nyní začíná s výrobou hliníkových panelů. Dárcovským modelem je Ferrari 599 GTB, které se vyrábělo mezi lety 2006 - 2012.

Naprosto skvělý je fakt, že firma po dohodě s klientem nechává volně nahlédnout do kompletního procesu. Cílem je tak poskytnout fanouškům příležitost vidět přestavbu jedinečného Ferrari krok po kroku. Na rozdíl od upraveného Ferrari 365 GTB/4 Daytona Shooting Brake se na tomto modelu předělává i přední část a to právě kvůli napodobení charakteristiky vzhledu zmíněné Daytony. Předek má tak upravená světla, nárazník, blatníky a linie střechy je protažena až po zadní výklopné dveře.

Úpravce zmiňuje, že nejtěžší zkouškou bylo předělání modelu 599 GTB na karoserii shooting brake. Zadní okno, umístěné v nejzazší možné části výklopných dveří, a mohutné zadní blatníky kombinují klasické linie Daytony s moderním pojetím automobilového designu.

Niels van Roij Design, který má na starosti již podobnou přeměnu Ferrari 550 Maranello, zatím nemají konkrétní datum dokončení tohoto modelu. Jak jsme však zmínili, společnost společně s klientem ukazují celý proces přestavby fanouškům na sociálních sítích a tak se termín dokončení tohoto úchvatného modelu včas dozvíme.

Autor: Dominik Kovář

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme