Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari F1 prodává deset let starý motorhome za 55 milionů korun

Jan Mička
Diskuze (4)
Na internetu dnes koupíte snad všechno. Třeba i originální zázemí týmu Formule 1 Ferrari, které vzniklo v době vrcholné formy Michaela Schumachera.

Závody Formule 1 nejsou pouze o rychlých mašinách, které se prohánějí po závodní dráze, ale především silném týmu. Výpadek jednoho jediného článku může pokazit celý závodní víkend, což stojí peníze, body, třeba i titul mistra světa a samozřejmě pracovní místo toho, kdo za problémem stojí. Dokonalá koncentrace je tedy potřeba, přičemž dopomoci může adekvátní týmové zázemí.

Souprava, na kterou se právě díváte, vznikla v roce 2003. Tedy v době, kdy byl na vrcholu své kariéry sedminásobný mistr světa Michael Schumacher. Tvoří ji dva tahače Iveco Stralis, přičemž jeden modul je určen pro přepravu a úschovu monopostů a druhý funguje jako mobilní kancelář se servisem. Tím to ale nekončí – velmi jednoduchou akcí totiž vytvoříte druhé patro, čímž vznikne využitelná plocha o rozloze skoro 190 metrů čtverečních. Zde už se tedy „pár“ lidí vejde a zbývá prostor také k odpočinku.

Motorhome stáje Ferrari navštívil za dobu své desetileté aktivní služby všechny evropské podniky Formule 1, byl průběžně modernizován a teprve v loňské sezóně ustoupil novější technice. Podle aktuálních informací je kompletní sestava (ovšem bez monopostů, počítačů a osobních věcí personálu) k mání za 2 miliony eur, což v přepočtu dělá něco málo přes 55 milionů korun. Bez daně. Historická hodnota celku může být pro mnohé nevyčíslitelná, přesto si myslím, že se rudou soupravou ještě v budoucnosti setkáme.

Jan Mička
Diskuze (4)
8. 12. 2014 23:58
nadhera
Je to kus historie, zlata era Ferrari a Schumiho... normalne nostalgia... asi starnem aj ja :-)
Avatar - Honza Mička
6. 12. 2014 20:01
Re: Hezký
Ony budou nakonec lepší koruny :-). Díky ;-)
Avatar - Emel
6. 12. 2014 19:20
Hezký
Hezkej karavan, to by na dovolenou s přáteli šlo.

PS: v nadpisu máte dolary a v článku eura, ale ono je to nakonec asi fuk.
Avatar - marek.g
6. 12. 2014 09:40
paráda
normálně bych v tom bydlel. U nás na vsi bych byl za barona >:-[] Každopádně si myslím,že kupce to bez problému najde.