Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari Genuine Maintenance: 7 bezstarostných let s Ferrari

David Bureš
Diskuze (5)
Sedmiletý bezplatný servis je jedním z prostředků, jak se má Ferrari přiblížit ročnímu prodeji 8.000 vozů.

Maranellská automobilka Ferrari představuje program Ferrari Genuine Maintenance, v rámci kterého bude hrazena základní údržba auta po dobu sedmi let od data jeho výroby. Program se bude vztahovat na nově vyrobená Ferrari 458 Italia, California a FF.

Ferrari Genuine Maintenance pokryje pravidelný roční servis po dobu sedmi let. Program se však bude vztahovat i na ty automobily, které za rok ujedou více než 20 tisíc km a pravidelnou údržbou projdou během jednoho roku vícekrát.

Bezplatný sedmiletý servis bude probíhat pouze v oficiálních zastoupeních Ferrari a je standardně dodáván k vozům, které si evropští zákazníci převzali po letošním 15. březnu. K automobilům prodaným na ostatních trzích bude tato služba poskytnuta později.

Podle vedení automobilky má program zajistit pravidelnou údržbu aut, dodržet bezpečnostní a ekologické normy během tohoto období a zvýšit zůstatkovou hodnotu auta.

Přestože o tom Ferrari oficiálně nehovoří, Ferrari Genuine Maintenance má také nalákat nové zákazníky. Maranellský výrobce sportovních aut chce totiž do osmi let zvýšit prodeje na 8.000 vozů ročně. Sedmiletý bezplatný servis je jedním z prostředků, jak toho dosáhnout.

Modelová řada maranellské automobilky se v současnosti skládá ze čtyř modelů – 458 Italia a California jsou poháněny vidlicovými osmiválci, zatímco 599 Fiorano a nejnovější FF jsou dvanáctiválcové. Na ženevském autosalonu představené Ferrari FF s pohonem všech kol je pak už na rok dopředu vyprodané.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - Pekelná Micinka
28. 4. 2011 19:22
Re: Je vidět...
>:-[] :yes: Jen by mě zajímalo, proč ji nenabízí i k 599.
Avatar - Krispos
28. 4. 2011 16:53
Je vidět...
... že sedmiletá záruka vozů Kia nenechává nikoho chladným... >:D
28. 4. 2011 16:43
Marketingový tah dobrý
Předpokládám stejnou cenu u auta před i po zavedení tohoto balíčku. Ta úspora půjde do statisíců korun. Tedy vycházím z cen uvedených zde (libry a míle):
[odkaz]
Jen by mě zajímalo kdo to nakonec zaplatí. prodejci určitě nebudou nadšení z toho, že musí servisovat zdarma. Pokud jim to samozřejmně zpětně neproplatí automobilka.
Avatar - R32
28. 4. 2011 14:33
Ty voe...
Tak toto je argument... a pokiaľ sa nenavýši cena vozidla tak klobúk dole. Veď práve drahá údržba a servis bola veľkou brzdou a nočnou morou ktorá odhovárala od kúpy superšportu (akéhokoľvek). :yes:
28. 4. 2011 08:51
mno
Tak o velikonocich se me splnil sen a ridil jsem Californii, jen jsem za tech 15 minut jizdy nenasel rucni brzdu >:D