Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FIA GT1: Maserati šampiónem mezi jezdci a týmy, Aston Martin v konstruktérech

Diskuze (2)
Prvnímu ročníku nové světové série FIA GT1 dominovaly vozy Maserati MC12.

Letos poprvé se jel seriál cestovních vozů jako oficiální mistrovství světa - FIA GT1 World Championship. Tento šampionát navázal na předchozí sérii FIA GT Championship a ačkoliv se ve startovním poli objevily nové vozy (Lambroghini Murciélago a Nissan GT-R), největších úspěchů dosáhla opět stálice kategorie GT1: Maserati MC12.

Dvojice Michael Bartels a Andrea Bertolini získala pro Maserati už čtvrtý z pěti jezdeckých titulů, jejich stáj Vitaphone Racing Team zase zvítězila v klasifikaci týmů. Pro Vitaphone je to už šestý titul v řadě.

Ve FIA GT1 sezóny 2010 ale zazářily i české barvy. Tomáš Enge, jezdící s Aston Martin DBR9 za tým Young Driver AMR, společně s Darrenem Turnerem zvítězil v hlavním závodě na Nürburgringu a v kvalifikačních závodech v Německu a v Brazílii. K tomu přidali mimo jiné druhé místo v kvalifikačním i hlavním závodě v květnu na Masarykově okruhu.

Jejich bodové zisky výrazně přispěly k tomu, že značka Aston Martin překonala Maserati a získala letošní pohár konstruktérů.

Diskuze (2)
Avatar - Thomasino
9. 12. 2010 20:10
A to je všechno co se člověk dozví na Auto.cz o FIA GT1?? <b
A to je všechno co se člověk dozví na Auto.cz o FIA GT1?? :-( ;-\
Chtělo by to nějakou rubriku s přehledem závodů, výsledky, podrobnější info atd. Je to na koukání mnohem zajímavější závodění než slavná Formule 1...
Avatar - Norge
9. 12. 2010 12:22
GT1
..fantstic :yes: Mase a AM, tradicne znacky ..parada!
Thomas ..Go, go !