Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 500e 3+1 je praktičtější elektro-prcek se sebevražednými dveřmi

Ondřej Mára
Diskuze (43)

Elektrická stylovka do města nabídne větší uživatelský komfort díky novým sebevražedným dveřím na straně spolujezdce.

Více než sedm měsíců od představení elektrického Fiatu 500e, někdy označovaného také jako Fiat Electric, představila italská automobilka jeho praktičtější verzi s označením 3+1. Při pohledu na levou půlku vozu ale nemáte šanci si všimnout jakýchkoliv změn.

Přidaná praktičnost modelu s označením 3+1, který by měl cílit především na rodiny a zákazníky využívající auto na každodenní bázi, totiž spočívá v přidání jedněch dveří. Přesně tak – nejedná se o pár, ale pouze o jedny dveře na straně spolujezdce.

Automobilka popisuje model jako zcela nový, čistě elektrický a pouze s jedněmi dveřmi navíc, stále by se však mělo jednat o klasickou pětistovku. To ostatně potvrzují i na chlup stejné rozměry, díky kterým by měl Fiat 500e nabídnout perfektní manévrovatelnost ve městě.

Video se připravuje ...

Celý trik úpravy modelu 3+1 totiž spočívá v tom, že byla zadní část vozu mezi předními dveřmi a zadním blatníkem pověšena na vzadu umístěné panty, díky čemuž vznikly tzv. „sebevražedné dveře“. Tedy dveře s otvíráním proti směru jízdy.

Zadní dveře je tedy možné otevřít pouze v momentě, kdy jsou otevřené dveře přední. Stejný princip ostatně známe i z vozů jako BMW i3 nebo Mazda RX-8. Nové dveře zvýšily hmotnost o 30 kilogramů, podle automobilky však neměly nijak ovlivnit spotřebu energie, dojezd nebo ovladatelnost.

Prodej Fiatu 500e 3+1 by měl být zahájen speciální edicí „La Prima,“ která nabídne bohaté standardní vybavení. První zákazníci se tak mohou těšit například na Full-LED světlomety, čtení značek, adaptivní tempomat, 360°parkovací senzory, parkovací kameru, atd.

Do budoucna by se pak měla nabídka rozšířit o další trojici výbavových stupňů, které známe již z klasického modelu 500: Action, Passion a Icon. Ty se budou lišit nejen výbavou, ale také velikostí baterie, elektromotorem a možnostmi individualizace.

Ondřej Mára
Diskuze (43)

Doporučujeme

24. 10. 2020 09:14
Re: sebevražedné dveře
Bzučíš jak nasraný sršeň, nazývaš ľudí blbmi, keď sa ti nepáči ich názor. Upokoj sa, dobre? Niekedy tu človek vypení, tiež sa mi v tomto ohľade niekedy "darí", ale ty to už preháňaš, si protivný a agresívny celkom bez príčiny.
24. 10. 2020 09:11
Re: Takto nejak...
Čo stále máš? Proste nevidím zmysel existencie tohto auta. nemaj mi to za zlé, ja Ti tiež nezazlievam tvoj názor. ;-)
Avatar - xxc
23. 10. 2020 19:51
Re: Takto nejak...
Tiez nosim v Citigu deti do skoly/skolky. Bezne jazdime v aute 4. Zadne dvere sa hodia.
Avatar - Blue Sun
23. 10. 2020 15:58
Re: sebevražedné dveře
Co to plácáš?
23. 10. 2020 15:53
Re: Takto nejak...
Tohle si ale automobilky nevymyslely.