Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 500XL: Italové chystají vlastní Qashqai

David Bureš
Diskuze (107)
Italská značka Fiat v současnosti nabízí dva crossovery. Doplnit by je měl třetí takový automobil.

Fiat podle svého šéfa Sergia Marchionneho nechce být masovou značkou s širokou nabídkou modelů. To však neznamená, že by se italská automobilka nechystala do nových segmentů. Podle britského Autocaru se v Itálii pracuje na crossoveru, který se velikostně zařadí mezi modely 500X a Freemont.

Nový crossover zacílí na Nissan Qashqai, který patří mezi vůbec nejprodávanější automobily v Evropě. Vůz má sdílet komponenty s již prodávaným SUV 500X a také chystaným, stejně velkým modelem značky Jeep. Sdílení techniky sníží náklady na vývoj a výrobu.

Autocar nový automobil nazývá jako 500XL. O tomto jménu se již mluvilo v souvislosti se sedmimístnou variantou MPV 500L, ta se však nakonec jmenuje 500L Living. Kompaktní crossover má na trh dorazit v roce 2017.

O pracích na crossoveru se v minulosti mluvilo hlavně v souvislosti s nástupcem hatchbacku Bravo. S kompaktním hatchbackem ale Fiat počítá i nadále, navíc jej doplní kombi. Duo vozů chystané pro rok 2016 použije platformu MPV 500L.

Nástupce Brava by podle některých zdrojů mohl nést jméno Panda. V minulosti se totiž objevily náznaky, že z Pandy vznikne rodina modelů, podobně jako se to stalo u pětistovky. Nový kompakt se každopádně bude chlubit atraktivní cenovkou – i díky levné výrobě v Turecku, u firmy Tofas.

V budoucnu by se nabídka SUV značky Fiat mohla rozšířit také směrem dolů. Auto menší než 500X by teoreticky mohlo nahradit dnešní Pandu Cross. „Baby SUV“ zvažuje také Jeep, oba vozy by tak sdílely svoji techniku.

Vedle mainstreamových modelů chystá Fiat také opravdovou lahůdku – sporťák 124 Spider. Ten bude postaven na základech Mazdy MX-5, v rámci spolupráce mezi japonskou a italskou automobilkou.

David Bureš
Diskuze (107)
Avatar - Hammunasakra
23. 3. 2015 13:23
Re: freemont
Ty snad fakt musíš bejt ten Vyvadil, jinak taková křeč neni možná [odkaz] [odkaz] >:D
Bavíš jak mě posíláš na kurzy vaření máš hysterák a děláš aféru jen z toho že Kylii nenadchnul autosalon v Ženevě a zklamal v Salzburku ale tobě se říct nic nesmí :yes: ;-)

Použiju tvuj přístup: Kde sis přečet že Kiu Sportspace Kylie s Buřtíkem vidí jinak? Najdi to nebo tě budu brát za naprosto neseriozního slintala. Jak chutnaj vlastní metody? >:-[]
Avatar - CommonUser
23. 3. 2015 10:27
Re: freemont
Zdroj ?
Aby tie zisky netahalo len Ferrari a Maserati... pretoze zabita Lancia, oholena ponuka Fiatu ci Alfy na nic podobne neukzauju.
Avatar - Barrichello
23. 3. 2015 09:43
Re: freemont
Neboj, on vám ten zisk pojede dolů, fiatu pekelně, ale opravdu pekleně ujíždí v USA vlak.

Pentastary na motory GM nestačí už ani omylem, sou absolutně ve všem horší - menší výkon, horší spotřeba, nemaj vypínání válců, nemaj přímý vstřik, emise horší.....

9st. převodovky sou omyl a nefungují jak mají a 6ti a 8st převodovky maj už dnes všichni, palubní systémy, dispelej a infotaiment má Chrysler taky daleko horší, omezená paleta modelů, zastaralé modely Town and Country, Caravan, neúspěšný Dart, kterému prodeje narostly jedině díky ukončení Avengeru, jinak by to byl úplně propadák, neúspěšný Viper, který nemá prodejní porčty ani na ty nejdražší verze Corvette, klasické, ale leta nemodernizované V8 HEMI, 3 modely u chrysleru sou výsměch, víc modelů má i Lincoln >:D

A jestli tohle chtěj yměnit, tak musí ale krutě investovat a obří balík.

Jeep je sám o sobě nezachrání
Avatar - Hammunasakra
22. 3. 2015 23:36
Re: freemont
Já bych s tim snad i souhlasil ale tipuju že Kylie s Buřtíkem stánku Kia moc pozornosti nevěnovali :-)

A rozhodně nehodlám dělat drama z toho jestli byl letošní ročník trochu slabší nebo ne
Avatar - AUDIRS6
22. 3. 2015 23:29
Re: freemont
Ku Kii som si vybudoval vcelku pozitivny vztah.
Nechcem to nejako precenovat a pausalizovat, ale Peto si tam robi fakt dobru robotu :yes:
Defakto len pokracuje, kde s Audi prestal, a ak sa na to zadivas poriadne a na to, ako sa snazi aj do interierov vniest Nemecky poriadok a kvalitu, bude ( ak uz teda teraz nikto nebere ) ich fakt treba zacat brat vazne ! :yes:
Teraz ide o to, ako proeuropsky sa postavia k ponuke pohonnych jednotiek pre novu Optimu. Ak bude silna nafta, 4x4 a planovany kombik sa bude hodne podobat na Sportspace, tak uspech je defakto zaruceny. Co znamena zaruceny ? - no niekolko nasobne vyssie predaje oproti aktualnej Optime si viem predstavit. Jasne ze nebude hned atakovat Passata, Mondeo, Supa, Insigniu...ale take "best of the rest" by mohla byt....a casom aj viac.
Na rovinu - keby stal Sportspace vedla Prologue Avantu, asi by som im venoval rovnako vela casu ! ;-)