Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat a Chrysler plánují zvýšení prodeje, jednají s Ruskem

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
Italská automobilka Fiat a její americký partner Chrysler chtějí v letošním roce zvýšit prodej na 4,5 až 4,6 milionu vozů z loňských 4,4 milionu.

Ambiciózní plán o zvýšení prodeje na 4,5 až 4,6 milionů vozů ročně uvedl to na valné hromadě akcionářů Fiatu generální ředitel obou podniků Sergio Marchionne. Dodal, že automobilky navzdory ukrajinské krizi pokračují v jednání o spolupráci s Ruskem.

Tato spolupráce by podle Marchionneho mohla vyústit v založení ruské továrny na výrobu vozů Jeep a lehkých užitkových automobilů. "Rusko nadále zůstává trhem se strategickým významem," uvedl Marchionne.

Fiat se v lednu stal stoprocentním vlastníkem Chrysleru. Marchionne chce ještě v letošním roce dokončit spojení podniků a vytvořit skupinu Fiat Chrysler Automobiles (FCA), která bude sedmým největším výrobcem automobilů na světě, píše agentura AP.

"Zrození FCA ukončí nejistotu Fiatu," řekl dnes podle agentury Reuters akcionářům předseda správní rady Fiatu John Elkann. "Již nemusíme hrát o přežití. V budoucnosti můžete očekávat mnoho dobrých zpráv," dodal.

Společnost Fiat Chrysler Automobiles bude sídlit v Nizozemsku a s jejími akciemi se bude obchodovat v Itálii i Spojených státech. Jedenašedesátiletý Marchionne v lednu uvedl, že sloučený podnik povede další tři roky, než předá vedení do rukou někoho "zevnitř skupiny".

redakce AUTO.CZ
Diskuze (9)
2. 4. 2014 10:07
Re: Fiat a Rusko
Severní Amerika.

2. 4. 2014 10:06
Re: Fiat a Rusko
Prodává 4,5 milionu aut ročně. :-!
2. 4. 2014 09:26
Re: Fiat a Rusko
Jižní Amerika. Tam docela boduje. Předně tedy v Brazílii.
Avatar - Barrichello
2. 4. 2014 09:00
Re: Fiat a Rusko
Nebyla by přesnější otázka s čím to Fiatu má jít?
2. 4. 2014 07:59
Re: Fiat a Rusko
A kde to dneska Fiatu jde? :-!