Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Bravo 2015: Premiéra v brazilském Sao Paulu

Tomáš Dusil
Diskuze (34)
V těchto dnech si odbývá v Latinské Americe světovou premiéru inovovaný Fiat Bravo. Otázkou je, zda se dostane také do Evropy.

Nástupce kontroverzního modelu Stilo je na trhu od začátku roku 2007. V roce 2010 byla započata jeho výroba také v Brazílii, přičemž na tomto trhu vůz slaví solidní úspěchy. Naproti tomu v Evropě se mu moc nedaří.

Co je na voze vlastně nového? Z prvních uveřejněných fotografií jsou patrné změny vzhledu přední části. Nová je maska chladiče s logem značky uprostřed, přední světlomety a samozřejmě nárazník. Vzhled vozu tím získal více optické dravosti. Obdobné změny najdete také na zádi v čele s pozměněnými pátými dveřmi.

Fiat při inovaci nezapomněl ani na kabinu. Základní vzhled zůstává stejný, nicméně novinkou ve výstroji je modernizovaný multimediální systém. Ten vedle obvyklých věcí v čele s navigací zahrnuje také zobrazování parkovací kamery, aktivované při zařazení zpátečky.

K pohonu vozu budou zatím sloužit zážehové motory 1.8 16V a 1.4 T-Jet. Prvně jmenovaný agregát může být na přání kombinován s robotizovanou pětistupňovou převodovkou Dualogic Plus.

Standardem je ale manuální ústrojí. Motor T-Jet je spojen se šestistupňovou přímo řazenou skříní C635, známou třeba z Alfy Romeo Giulietta.

Tomáš Dusil
Diskuze (34)
7. 11. 2014 18:15
Re: Bravo - v Evropě už mimo mísu
Na mě to působí, že Fiat to v Evropě (kromě segmentu minivozů a užitkáčů) už úplně vzdal. Jakoby si už ani nevěřil, že je schopen vyvinout a hlavně prodat běžné normální (nepětistovkové a nedodávkové) auto. Opravdu velmi smutné, a pro příznivce značky přímo srdcerovucí... No a zastoupení Fiatu v ČR, to je kapitola sama pro sebe, oni snad opravdu vůbec nestojí o to, aby v Česku dobře prodávali (mimo užitkáčů).. :-O :'-( :-( :no:
7. 11. 2014 18:11
Re: Evropa hlavně blbne...
Říkal jden šílenec jménem Kahrlantidiesel... >:D
7. 11. 2014 18:09
Re: europa
Jel jsem takhle náhodou kolem Košic... >:D >:D >:D (Jako jed)
Avatar - cerrbion
7. 11. 2014 13:46
Re: Bravo - v Evropě už mimo mísu
Taky moc nechápu kam Fiat v Evropě těma obludnejma variacema na 500XXLLL směřuje, asi chce překonat Multiplu v ošklivosti. Zlatý 90tý to byly Fiaty ještě pěkný auta, první Bravo/Brava, Coupe, Barchetta.. Kde že ty loňské sněhy jsou.
7. 11. 2014 12:11
Re: Evropa hlavně blbne...
Jo, někde na moři, mimo zástavbu. Čuchat smard a skoro se dusit oxidy dusíku z dieslů hned po ránu, to mi není moc po chuti...