Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Freemont: Terénní vzhled pro americko-italský crossover

David Bureš
Diskuze (0)
Italský bratr Dodge Journey kombinuje prvky MPV a SUV. Nejnovější verze crossoveru Fiat Freemont má svým charakterem blíže SUV.

Stánek automobilky Fiat na nadcházejícím autosalonu v Ženevě bude zaplněn auty s terénním vzhledem. Opravdu drsňáckou Pandu Cross doplní umírněnější Freemont Cross. Oba automobily se začnou prodávat během letošního podzimu.

Verze Cross přiváží do nabídky Freemontu svěží vzhled v duchu Scoutů nebo Allroadů. Nejvýraznější novinkou je přední nárazník s chromovanou vložkou. Mřížka chladiče je lakována lesklou černou barvou, stejně tak rámečky kolem mlhovek. Boční prahy a střešní ližiny jsou zase v platinovém chromu. Nový je i zadní nárazník nebo 19palcová kola z lehkých slitin.

Design navazuje na nedávno představený Dodge Journey Crossroad. Oba modely jsou ostatně technicky shodné a liší se jen v drobnostech.

Sedačky jsou čalouněny černou kůží, kterou doplňuje šedé prošívání a sportovně laděné vložky. Palubní deska je vyvedena v novém barevném provedení nazvaném Liquid Graphite, dále nechybí kožený volant a hlavice řadicí páky.

Nabídka motorů pro Freemon Cross se omezuje na dvě výkonové verze turbodieselu 2.0 MultiJet. Ta základní disponuje výkonem 103 kW a je kombinována se šestistupňovým manuálem a pohonem předních kol. Silnější má 125 kW, která je za příplatek dodávána s pohonem všech kol a šestistupňovou automatickou převodovkou.

Výbava Freemontu Cross je bohatá. Její součástí je standardně multimediální systém ovládaný skrze 8,4palcovou obrazovku, navigace, Bluetooth, zadní parkovací kamera, elektricky ovládané sedadlo řidiče nebo hudební systém Premium Alpine se šesti reproduktory, zesilovačem o výkonu 368 W a subwooferem.

David Bureš
Diskuze (0)