Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat představuje multikulturní pick-up. Kořeny má ve Francii a v Číně

Ondřej Šámal
Diskuze (2)

Italská automobilka ukázala nový pick-up pro trhy v Brazílii a Alžírsku. Ve skutečnosti se jedná o přeznačkovaný Peugeot Landtrek, který vzniká pod čínskou taktovkou.

Zatímco malý pick-up v podobě Fiatu Strada se zejména v Brazílii uchytil, výrazně větší Fiat Fullback takovou díru do světa neudělal. Model, který vznikal na základech Mitsubishi L200, se vyráběl v letech 2016 až 2019. Pořídit jste si ho mohli i v Česku. Příliš zájemců ovšem nenalákal, proto podobně jako konkurence od Renaultu (Alaskan) a Mercedesu (třída X) po několika letech skončil. Segment pick-upů obecně po rychlém růstu zažil poměrně citelný exodus. Minimálně v Evropě, kde zůstaly pouze prodejně silné modely.

Na nový Fiat Titano si proto na našem kontinentě musíme nechat zajít chuť. Italská automobilka jej plánuje nasadit především v Brazílii, kde má tradičně velmi silnou pozici. A také v Alžírsku, kde se již prodává. Pod kapotou má přeplňovanou vznětovou devatenáctistovku o výkonu 110 kilowattů a točivém momentu 350 Nm, přičemž užitná hodnota dosahuje 1210 kilogramů. V největší zemi v Jižní Americe se naopak očekává nasazení 2,2litrového dieselu se 147 kW a 450 newtonmetry a výhradně čtyřdveřové karoserie s pohonem všech kol. V Alžírsku se dostane také na single cab s jedním párem dveří a pohonem zadních kol.

Video se připravuje ...

Fiat Titano vlastně není žádná žhavá novinka. Technicky totiž vychází z Peugeotu Landtrek, který Francouzi prodávají v Latinské Americe, zemích subsaharské Afriky, v Asii a na Ukrajině. Jedná se o společný projekt Peugeotu s čínským výrobcem Changan Automobile, který tenhle pick-up prodává pod názvem Changan Kaicene F70.

Ondřej Šámal
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
8. 12. 2023 18:16
No fuj...
Zajit chut?
Na tohle fakt nekdo muze mit chut?
:-(
Avatar - Stejsn
8. 12. 2023 15:26
Kterak
Pejsek a Kočička vařili dort ;-\