Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Qubo 2011: Modernizovaný turbodiesel a rozšíření výbavy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Fiat Qubo se po dvou letech na trhu dočkal mírné modernizace, která se projevuje v nabídce pohonných jednotek. Změny se odehrávají i v interiéru a nabídce laků karoserie.

Fiat si pro Qubo na modelový rok 2011 připravil modernizovaný vznětový motor, jehož příchod přímo souvisí s emisní normou Euro 5, vstupující v platnost pro osobní vozy od začátku roku 2011.

Na místo přeplňovaného vznětového čtyřválce 1,3 MultiJet 16V s výkonem 55 kW (75 k) nastupuje evoluční verze 1,3 MultiJet 16V II s novým systém přímého vstřikování paliva, filtrem pevných částic a systémem Star&Stop. U základní verze vybavené turbodmychadlem s pevnou geometrií lopatek zůstává zachován výkon 55 kW (75 k) a v nabídce bude nově i provedení s variabilní geometrií, které disponuje výkonem 70 kW (95 k). Fiat prozatím neuvádí spotřebu paliva, ale zveřejnil emise CO2, které mají u obou verzí shodnou hodnotu 113 g/km.

V případě zážehových motorů budou mít zákazníci v modelovém roce 2011 k dispozici atmosférický čtyřválec 1,4 8v o výkonu 54 kW (73 k), jehož dodavatelem je koncern PSA Peugeot Citroën. V nabídce zůstává provedení 1,4 Natural Power s výkonem 57 kW (77 k) schopné spalovat benzin nebo CNG.

Pro karoserii Quba jsou připraveny tři nové laky karoserie s názvy Pimpante, Esuberante a Fascinoso. V interiéru je upraven vzhled palubní desky podle nové generace modelu Doblo a jsou zde nové barevné kombinace. U verzí Dynamic a Trekking je panel kolem výdechů a ovládání ventilace leskle černý, zatímco doposud byl šedý. Pro tyto dva stupně výbavy jsou připraveny i nové kombinace barev čalounění sedadel kombinující červenou s šedou.

Nabídku příplatkové výbavy nově rozšiřuje tempomat, navigace Blue&Me TomTom a systém Blue&Me dostal pro modelový rok 2011 zvětšenou paměť a rozšířenou kompatibilitu se zařízeními iPod a iPhone.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (14)
Avatar - gld
26. 8. 2010 10:28
Re: WTF Car?
Zase "top gear" štýl humoru?

úbohé a nudné..
25. 8. 2010 14:10
Re: WTF Car?
ano je. Pro svůj účel naprosto. :yes:
Avatar - Dinar
25. 8. 2010 14:08
Re: WTF Car?
Jsou to hlupáci, prostě neradi slyší "syrovou pravdu", Kuba je dokonalý. >:D
Avatar - Wen Věčněžasnoucí
25. 8. 2010 11:10
WTF Car?
[odkaz]
25. 8. 2010 10:57
Re: Qubo
- hmotnost nie, to vozidlo je na svoje rozmery trochu tazsie...
- 1,4 je 8v, skus s nou pojazdit a uvidis, ziadna slava vzhladom k hmotnosti vozidla, mas pocit, ze tretina koni nedostala seno
- Vyhlad je podobny (nic extra),mam vyskusane aj qubo, faktom je, ze aspon nemas v strede 20cm ram dveri, skratka to okno ma spodny okraj vysoko. Aj ked by bolo nizsie, nic sa nezmeni, lebo zadne sedadla su vysoke
- nenasiel som moznost delenych zadnych sedadiel (iba cela zadna lavica vyklopna), ale je mozne, ze som zle hladal (alebo prehliadol)

PS: pravdu mas, s tym, ze moje vyhrady platia nadalej. Porovnaj, uvidis, ja som vyskusal oboje
PPS: male mpv nemaju posuvne zadne dvere, ale maju slusnu variabilitu, moznost posuvat zadne sedadla (zvacsit batozinovy priestor), pripadne sklapat iba jednotlive sedadla, takze kazde z vozidiel ma svoje pre a proti. Zalezi len na kupcoch, ktory z "parametrov" je pre nich zaujimavejsi, resp. podstatnejsi