Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus cestou do Polska zastaví i v Jablonci nad Nisou

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Autobusy ve službách společnosti FlixBus budou v rámci spojení mezi Prahou a Vratislaví nově zastavovat i v Jablonci nad Nisou.

Spoje autobusového dopravce FlixBus na mezinárodní trase mezi Prahou a Vratislaví, které od 23. listopadu letošního roku staví i v krkonošských střediscích jako Tanvald nebo Harrachov, začnou v pátek 21. prosince 2018 zastavovat i v Jablonci nad Nisou.

Obyvatelům Jablonce se tak nabízí další možnost, jak se pohodlně dopravovat do českého hlavního města, a přinese to i snadnější cestování na mezinárodní letiště ve Vratislavi.

„Nová zastávka se prozatím týká víkendového spojení Prahy s Polskem, celkem se jedná o čtyři spoje týdně. Na jaře máme v plánu frekvenci tohoto spojení dále navyšovat,“ uvádí mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

V Jablonci začnou autobusy zastavovat už nadcházející víkend. Spoje vyjíždějí z Prahy v pátek a v neděli v 18:15, z Jablonce vyrazí v 19:33 a na konečnou do Vratislavi přijedou ve 23:00. Cestu v opačném směru jedou každý pátek a sobotu v 7 hodin ráno, z Jablonce budou odjíždět v 10:30 a do Prahy na ÚAN Florenc dorazí v 11:45 hod. Jízdenky mezi Jabloncem a Prahou je možné již nyní koupit na webových stránkách dopravce za cenu od 75 Kč.

Pro obyvatele Jablonce se tak nabízí další přímé spojení s Prahou, významně se ale zjednoduší cestování na mezinárodní nízkonákladové letiště ve Vratislavi, odkud létá celkem sedm aerolinek včetně Ryanairu a Wizzairu. V nabídce jsou velmi levné letenky do severských zemí a na britské ostrovy, stejně jako ke Středozemnímu moři, do Itálie a Španělska. Letiště je hojně využíváno během celého roku a nachází se zhruba 10 km od centra města.

Síť autobusů FlixBus a vlaků FlixTrain nabízí v Evropě přes 300.000 denních spojení do 2000 destinací, a to jak do významných velkoměst, tak periferií a regionů. Společnost od svého vzniku v roce 2013 přepravila již více než 100 milionů cestujících.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)