Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus nabízí nové spojení z Čech do Polska

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost Flixbus spustila nový každodenní autobusový spoj, který staví v Hradci Králové a Náchodě na nové trase spojující Prahu a polský Krakov. Kromě dalšího přímého spojení do hlavního města se tak otevírá i přímá cesta do Katovic a lázeňských měst Kudowa-Zdrój a Nisa.

Společnost FlixBus navazuje na kontinuální expanzi na trasách spojujících Českou republiku s Polskem. Zastávky v Hradci Králové a Náchodě otevřel dopravce vloni na podzim a doposud bylo možné se zeleným autobusem z Hradce Králové dostat kromě Prahy ještě do Varšavy přes Vratislav.

Spoje společnosti FlixBus mezi Prahou a Krakovem se zastávkami v Hradci Králové a Náchodě odjíždí z Prahy denně v 7.45 z Florence a v 8.20 z Černého Mostu, do Hradce Králové přijedou v 9.35 a Náchoda v 10.30. Mezinárodní linka pokračuje přes Katovice se zastávkou v 15.20 a na konečnou do Krakova dorazí v 16.45.

Opačným směrem autobusy vyjíždí v 6.45 z Krakova a v 8.10 z Katovic, z Náchoda v 13.00 a z Hradce Králové odjíždí v 13.55. Do Prahy dorazí v 15.45. Ceny jízdenek z Hradce Králové do Krakova začínají na 179 Kč, na trase mezi Hradcem Králové a Prahou od 79 Kč.

Krakov bývá každoročně jedním z nejnavštěvovanějších měst Polska. Turisty láká především na historické památky, dobré jídlo a na odkaz Jana Pavla II. Historické centrum Krakova bylo zařazené na seznam UNESCO už v roce 1978. Právě do Krakova míří mnoho cestovatelů i pro jeho letiště, odkud létá řada nízkonákladových leteckých společností.

Oproti tomu destinace jako Kudowa-Zdrój nebo Nisa ocení spíš jedinci hledající klid a relaxaci. Kudowa-Zdrój se nachází hned za česko-polskými hranicemi, v sousedství Náchoda. Město se chlubí malebnými lázněmi, kolonádou a rozlehlým lázeňským parkem. O samotných lázních se dokumenty zmiňovaly už v 16. století. Pro léčení tu dnes využívají pět z devíti pramenů a na ozdravné kúry sem jezdí hlavně pacienti se srdečními, oběhovými či neurotickými onemocněními či poruchami funkce štítné žlázy.

FlixBus působí na českém dopravním trhu druhým rokem. Celkem nyní zelené autobusy jezdí do 28 zemí a více než 2000 destinací, každý den lze vybírat z nabídky přes 350.000 různých spojení.

Zdroj: FlixMobility GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme