Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford a Harley-Davidson představili F150

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Dva velcí producenti motorových vozidel se spojili, aby společně vytvořili ještě lepší modifikaci Fordovy léty osvědčené konstrukce - modelu F150.

Tento model je význačný především motorem Triton o obsahu 5,4litru, novým unikátním tvarováním nárazníků a barvou laku – „dark shadow grey“. Podle Jima O Connora – prezidenta Ford Division poskytne tento truck svému majiteli image, které hledal, pohodlí, výbavu a výkon, který potřebuje.

Motor, splňující standarty LEV (Low Emission Vehicle), je přeplňovaný vidlicový osmiválec Triton 5,4litru s rozvodem SOHC. Disponuje výkonem 340HP (252kW) při 4500/min. Točivý moment dosahuje neuvěřitelných 567 Nm při 3250/min. Hnací síla je přenášena na kola obou náprav přes čtyřstupňovou automatickou převodovku a samosvorné diferenciály.

Od jiných F150 se tento model zvenku odlišuje kromě již zmíněných nových blatníků, jinou mřížkou chladiče, předními a couvacími světlomety s čirou optikou a především množstvím znaků Harley-Davidson. Truck stojí na pochromovaných 20palcových kolech. Rovněž výfukový systém doznal změn a je zakončen chromovými koncovkami o vnitřním průměru 3 palce (7,6cm). Barva interiéru je určena dvoutónovou kombinací kůže s chromovými doplňky. Ve standardní výbavě nalezneme, automatickou klimatizaci, měnič CD, stahovatelné zadní okno, posuvné panely střechy, předehřívání motoru a také sklápění sedadel do lůžkové úpravy.

F150SuperCrew se bude vyrábět v továrně Fordu v Kansas City a v Americe by se měl začít prodávat na začátku příštího roku za cenu 36.495 USD. Ford plánuje výrobu limitované série 12.000 kusů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)