Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford B-Max: První fotografie sériového provedení

Diskuze (27)
Rok po konceptu Ford na ženevském autosalonu představí malé MPV Ford B-Max v sériové podobě.

S novým modelem se rodina velkoprostorových Fordů rozroste o pátého člena. Model B-Max bude vstupní bránou do světa MPV s modrým oválem, nad ním stojí modely C-Max, sedmimístný Grand C-Max a dvojice velkých MPV Galaxy a S-Max.

B-Max bude nepřímým nástupcem u nás velmi oblíbeného Fusionu. Zvýšený malý hatchback chce totiž Ford nahradit klasickým MPV (B-Max) a malým SUV (EcoSport).

Proti konceptu se vzhled změnil jen minimálně. Vnější design kombinuje prvky Fiesty (příď vozu), C-Maxe (tvar bočního prosklení) a Grand C-Maxe (posuvné zadní dveře). Unikátním prvkem je faktická absence středového sloupku karoserie, ten má být integrován přímo do zadního páru dveří. Ford touto cestou reaguje na jinou specialitu – FlexDoors u konkurenčního Opelu Meriva, tedy dveře otevírané proti směru jízdy.

Nabídku zážehových motorů bude tvořit zcela nový přeplňovaný tříválec 1,0 EcoBoost v různých výkonových verzích. Skladbu dieselových motorů TDCi zatím Ford nijak neupřesnil.

Diskuze (27)
2. 2. 2012 09:10
Re: B-Max vs. Zafira
B-max bude konkurent IX35, merivy, Roomstru, C3 Picaso, ...
2. 2. 2012 09:05
pochvala pre ford
ze by som dokupil k mojmu S-maxu mimino? :-)

Inac na fotkach vyzera super a oproti konkurencii posuvne dvere su parada, samemu mi to teraz vadi, ked davam maleho do auta. Interier nemá chybu.
Avatar - Atlis
2. 2. 2012 08:06
Re: hmmm
ale pomoze - nie si z ziadnej strany obmedzeny dverami. treba si to vyskusat.
1. 2. 2012 23:25
Re: hmmm
Tam ti pomůže to, že je to MPV a je celkem jedno, jestli jsou dveře normální nebo posuvné.
1. 2. 2012 21:24
B-max
Jako následovník Fusionu se mi rozhodně líbí, včetně posuvných dveří.
Jejich smysl pochopí všichni kteří mají děti a potřebují je pravidelně vozit, manimulovat, usazovat v sedačce...
Cílovou skupinu vidím v mladých rodinách které nemají na větší MPV a přitom žijí aktivnějším životem, stejně jako starší manželský pár, který často vyráží s vnoučaty na výlety...
Prodejte ty jedničkové oktávky a golfy které tady někdo zmiňuje, v kterých ležíte a nedokážete z nich vystoupit, ohnout se a obstarat děti na zadních sedadlech a kupte si pohodlné auto s kvalitním podvokem.
A ta palubka - to jsou předsudky těch, které v novém focusu (např) nikdy neseděli.