Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Credit: 30 000 uzavřených smluv

Tomáš Dusil

Značka Ford je na českém trhu již od roku 1992. Její dceřiná finanční společnost následovala o pět let později, přičemž nabízet leasingové služby začala o rok později. Nyní slaví významný mezník.

Za většinou z 30 000 uzavřených smluv stojí firemní zákazníci. Leasing ale už dlouho není jen záležitostí právnických subjekt, takže tuto službu mohou využít i soukromníci.

Zajímavé je, že přes polovinu dosud financovaných aut tvoří užitkové vozy. Z nich samozřejmě vede legendární Transit, který je mimochodem také prodejně nejúspěšnější dodávkou jistě nejen na našem trhu.

Dnešní zákazníci Fordu Credit ve většině případů požadují nejen optimální splátkový kalendář, nýbrž i třeba havarijní pojištění. Je součástí výhodného balíčku, který zahrnuje také také pojištění všech skle vozu zdarma.

Vedou menší subjekty

Finančních služeb Fordu Credit nejčastěji využívají malé a střední podnikatelské subjekty. Soukromí klienti se tvoří podíl na uzavřených smlouvách přibližně 25 procent.

Většinou financování využívají kupující nových automobilů. Kromě zmíněného Transitu se nejčastěji financují modely Focus a Fusion.

Jubilejním, třicetitisícím zákazníkem se stala společnost Zámečnictví Jarolímek – a nový Ford Transit si jednatelka firmy, paní Sabean Jafarová, převzala v dealerství Ford Homolka v Ústí nad Labem.

„Produkty, které už 16 let pod značkou Ford Credit na českém trhu nabízíme, jsou vyvíjeny ve spolupráci s Ford Motor Company tak, aby co nejlépe vyhovovaly potřebám a požadavkům našich zákazníků,“ řekl Vladan Rojíček, generální ředitel společnosti FCE Credit A dodává: „Širokou nabídku finančního leasingu a úvěrových produktů v letošním roce doplnil operativní leasing nabízený pod značkou Ford Lease. V nejbližší době bude představen také ve variantě pro soukromé zákazníky.“

Tomáš Dusil