Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford F-150 se vrací v luxusním provedení Limited

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Ford si pro modelový rok 2016 připravil návrat svého pick-upu F-150 v provedení označeném Limited.

Ford F-150 je v modelovém roce 2015 nabízen v pěti stupních výbavy označených XL, XLT, Lariat, King Ranch a Platinum, přičemž poslední jmenované provedení je zároveň vrcholem nabídky s nejširší standardní výbavou zaměřenou na exkluzivní zevnějšek i komfort posádky.

Pro modelový rok 2016 se vrcholem v nabídce verzí pick-upu F-150 stane provedení s označením Limited, které bylo poprvé použito v modelovém roce 2013. Podle Fordu se má novinka stát nejluxusnějším F-150 v celé jeho historii.

Novinka v nabídce Fordu F-150 se od svých méně exkluzivních sourozenců hodlá odlišovat na první pohled prostřednictvím úprav exteriéru v podobě předního nárazníku s rohy v barvě karoserie a chromovanou střední částí, 22-palcový koly z leštěného hliníku a především plasticky provedenými nápisy Limited na přídi i zádi.

Označení Limited nechybí ani na bocích a k dalším identifikačním prvkům má patřit barevné provedení klik dveří, chromovaná koncovka výfukového systému a elektricky výsuvné nášlapy pod prahy, které posádce usnadní nastupování i vystupování.

Ford hodlá F-150 Limited v modelovém roce 2016 nabízet v jednom ze čtyř laků karoserie pojmenovaných Shadow Black, Magnetic, Blue Jeans a White Platinum.

Interiér nového F-150 Limited nabídne dvoubarevné kožené čalounění v kombinaci s dřevěným obložením a prvky z leštěného kovu. Na loketní opěrce mezi předními sedadly je navíc umístěna plaketa s laserem gravírovaným výrobním číslem vozu.

Součástí standardní výbavy bude mimo jiné informační systém Sync 3, výkonný audio systém Sony s deseti reproduktory, panoramatická střecha, vyhřívaná a odvětrávaná přední elektricky stavitelná sedadla, vyhřívaná zadní sedadla, sada kamer, umožňující 360° pohled, dálkově ovládané startování motoru a otevírání nákladového prostoru.

Z asistenčních systémů pak Ford vyzdvihuje kontrolu mrtvého úhlu BLIS, Pro Trailer Backup Assist, usnadňující couvání s přívěsem a systém sledování jízdních pruhů.

K pohonu Fordu F-150 Limited poslouží přeplňovaný šestiválec EcoBoost o objemu 3,5 l s výkonem 269 kW (365 k) ve spojení s šestistupňovou automatickou převodovkou a pohonem zadních nebo všech čtyř kol.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Avatar - Barrichello
23. 7. 2015 10:48
Re: nadhera
to už je pracovní stroj, náhrada středních nákadáků typu Avie, DAF LF atd.

To si nikdo normálně na běžný ježdění moc nekupuje, ani v USA
Avatar - m.z.
22. 7. 2015 11:42
Re: nadhera
Já spíše preferuji řadu 3500 a tam je to pro mě favorit s motorem 6,7 Cummins.
Avatar - Barrichello
22. 7. 2015 11:35
Re: nadhera
No jenže hliníkovej ford je trochu někde dál no. Ve spotřebě, variabilitě, prvkách výbavy.

Ale jinak jo, neříkám že je RAMka špatná, to vůbec. Ale z té 4ky Ford, chevy, gmc a ram je ted prostě nejméně moderní. Pro někoho dobře, pro jiného ne, každý dle priorit.

Každopádně s HEMI je to fajn stroj, trošku dalodait interiér a ještě chvíli v prodejích vydržet může
22. 7. 2015 11:20
Re: nadhera
Sest let neni na takove auto zadna doba. Lepsi furt stejny, nez zpraseny kvuli honu za modernosti.
Avatar - Barrichello
22. 7. 2015 09:26
Re: nadhera
na RAMce už je přeci jen vidět věk, byla představená v roce 2009 a po stránce designu moc změn neprodělala. No a 6 let je 6 let no.