Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford F-150 Special Service Vehicle: Novinka nejen pro Policii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Ford představuje model F-150 Special Service Vehicle, který vychází z aktuální generace pick-upu, ale je upraven tak, aby byl připraven splňovat potřeby státní správy.

Ford má ve své nabídce celou řadu vozidel, jejichž základem jsou standardní sériové modely upravené pro potřeby státní správy a především policejních a záchranářských sborů.

Novinkou v této nabídce je pro letošní rok F-150 s označením Special Service Vehicle, vycházející ze standardního provedení XL, které je nejnižším stupněm výbavy nejoblíbenějšího severoamerického pick-upu.

Ford F-150 Special Service Vehicle je k dispozici s kabinami SuperCrew a SuperCab. Nabídka pohonných jednotek zahrnuje dva nejvýkonnější motory ze současné palety F-150 v podobě přeplňovaného šestiválce 3.5L EcoBoost (269 kW) a atmosférického osmiválce 5.0L Ti-VCT (283 kW). Volit lze mezi verzemi s pohonem všech kol nebo jen zadní nápravy.

Svým exteriérem se novinka prakticky nijak neodlišuje od výchozího F-150 XL. Standardem je černá plastová maska chladiče i nárazníky a ocelová kola.

Vedle polepů karoserie mohou na skutečnost, že se jedná o policejní vozidlo upozorňovat jen výstražná světla, která mohou být usazena přímo na střeše nebo na rámu v přední části korby a masivní ochranný rám na přídi.

Výraznější změny se odehrávají v interiéru, kde je mezi předními sedadly usazena skříň s držákem počítače, umožňujícím přístup do policejní databáze. Pro snadnou údržbu interiéru je namísto klasických koberců použito vinylové obložení podlahy.

Druhá řada sedadel může být oddělena přepážkou a její čalounění může být vinylové, ale Ford nabízí i provedení bez sedadel, kdy je tento prostor vyčleněn pro uložení nářadí záchranářů nebo kotec pro služebního psa.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
20. 4. 2016 16:03
Super!
Sakra, to je aspoň stroj! :-) Dokonce i s kupéčkem pro psa... >:D