Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford F-150 SSV pro strážce zákona, hasiče a záchranáře

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Ford připravil pick-up F-150 s paketem Special Service Vehicle (SSV), který má být ideální pro službu ve státních organizacích.

Ford F-150 SSV je určen především pro využití policií, hasiči, záchranáři nebo strážci národních parků. Pod označením SSV se ukrývají změny v interiéru a specifická výbava, které mají zvýšit jeho využitelnost při pracovním nasazení.

Automobilka Ford uvádí, že provedení SSV bude pro státní a fleetové zákazníky k dispozici bez příplatku oproti výchozímu provedení. V nabídce bude s prodlouženou kabinou SuperCab a čtyřdveřovou kabinou CrewCab.

Motory určené pro F-150 SSV představuje přeplňovaný 3,5 l Ti-VCT s výkonem 272 kW (370 k) a točivým momentem 569 Nm, který doplňuje pětilitrový osmiválec s výkonem 268 kW (365 k) a točivým momentem 515 Nm. Oba motory spolupracují s šestistupňovou automatickou převodovkou. V nabídce jsou provedení s konfigurací podvozku 4x2 nebo 4x4.

V interiéru SSV jsou podobně jako v základním provedení XL v první řadě tři sedadla dělená v poměru 40/20/40, přičemž střední sedadlo lze zcela odstranit a podobné to může být ve druhé řadě. Cílem je vytvoření nového úložného prostoru mezi sedadly pro převoz nářadí nebo zbraní.

Ke změnám provedeným v interiéru v rámci paketu SSV patří i čalounění předních sedadel látkou, kterou lze snadno vyčistit. Zadní sedadla jsou pro ještě větší zjednodušení údržby potažena vinylem.

K úpravám exteriéru může kromě specifického barevného provedení patřit i ochranný rám na přídi, majáky a tažné zařízení. Poslední změnou oproti ostatní verzím F-150 je použití 220 ampérového alternátoru, umožňující podporu řady elektrických zařízení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
28. 8. 2012 20:53
Re: najdi deset rozdílů
náhodou vtipné...sem se hezky zasmal >:D ale jak se rika jiny kraj jiny mrav....tam co kolik F 150 tu pomalu stoji Fabka...teda...s nadsazkou ze ;)
Avatar - MikeeC
13. 6. 2012 22:10
Re: najdi deset rozdílů
pár rozdílů tam je >:D třeba Fabia hasičů má jiný majáky :-) ...Ale vždycky mě dostanou ty rozdíly, když se dostanu do Čech a vidím vozový parky složek IZS oproti vozidlům ve státech >:D Ale poslední dobou je to už celkem na evropský poměry slušný, bývalo to horší :-) třeba Felicie ve službách policie ČR :-)