Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford F-150 SVT Raptor 2013 se nebojí kamenitých koryt

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Ford v rámci lehké modernizace řady F-150 pro modelový rok 2013 mírně upravil i nejostřejší verzi SVT Raptor.

Pro modelový rok 2013 se Ford F-150 SVT Raptor dočkal úprav, které mají dále vylepšit jeho schopnosti v terénu a stejně jako u ostatních verzí pick-upu F-150 rozšiřují možnosti jeho výbavy.

V případě podvozku je hlavní novinkou možnost objednat si již z výroby F-150 SVT Raptor na speciálních kolech Beadlock určených pro jízdu v terénu a znemožňujících sklouznutí pneumatiky z ráfku.

Stejně jako v letošním modelovém roce bude ostrý pick-up i nadále poháněn atmosférickým osmiválcem o objemu 6,2 litru s výkonem 302 kW (411 k) a točivým momentem 588 Nm ve spojení s šestistupňovou automatickou převodovkou, pohonem všech kol a předním diferenciálem Torsen.

Nově lze F-150 SVT Raptor objednat s HID světlomety a informačním systémem Sync s osmipalcovou LCD obrazovkou MyFord Touch a hlasovými ovládáním, dvojicí USB vstupů, slotem na SD karty a RCA vstupem. Výbava na přání nyní mimo jiné obsahuje kameru na přídí pro sledování terénu před vozem.

Poslední novinkou pro modelový rok 2013 je rozšíření palety laků karoserie F-150 SVT Raptor o odstín, který má připomínat pouštní kamufláž. Kromě něj je i nadále k dispozici bílý lak a metalická červená, černá, stříbrná nebo modrá.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Avatar - Lonestarstate
28. 6. 2012 14:15
Re: Lincoln přejde na zadní náhon
:yes: :yes: :yes: ( design posledního MKS a MKZ je ale docela zajímavý, sice na Cadillac nemá, ale to nikdo :-) každopádně jim držím palce a stále doufám v produkci Lincoln Continental Concept >:D )
Avatar - Barrichello
28. 6. 2012 10:39
Lincoln přejde na zadní náhon
[odkaz]
27. 6. 2012 16:06
Raptor
Normalne ma velke SUV ani Offroady velmi neoslovuju, pridu mi zbytocne velke a nenazrane na 99% jazdu po mestach. Ale tento Ford vyzera neskutocne. Sala z neho majestatnost a vynikajuce terenne vlastnosti a to vsetko okorenene fantastickym dizajnom. U mna :yes:
Avatar - HEMI
27. 6. 2012 15:34
Re: Raptor
no veď toho som si dávno vedomý, že starať sa o Rangieho nie je len tak ;-) A máš pravdu, raz určite budem mať doma US a UK mašinu (Challyho a Rangieho >:D )
S tým odstavcom súhlasím, v SVK a CZ je takých jedincov milión... a potom to tak vyzerá nie len na tunajších diskusiách...
Avatar - Lonestarstate
27. 6. 2012 15:27
Re: Raptor
Však jestli opravdu chceš britský nebo americký auto, tak ho jednou budeš mít :yes: u Range ale nechoď s financema nadoraz, tam se servis může dost prodražit. Škoda je konfekce, když tím někdo chce jezdit, nerozmlouvám mu to. Každýmu co jeho jest. Když bys někomu vnutil, co nechce, stejně by z toho auta nebyl nadšenej a zkritizoval ho při nejbližší drobný poruše. Naopak znám lidi, kterým se Fabia rozsypala po 8 letech pomalu na prach...a oni stále chválí, jak je Škoda super značka, i když je opravy skoro zruinovaly.