Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Fiesta B-MAX: Nástupce Fusionu již v roce 2008

Ladislav Čermák
Diskuze (24)
Atraktivnější nástupce poněkud příliš konzervativního Fusionu vtrhne na rychle rostoucí trh mikrovanů již za dva roky

Prodeje hranatého Fordu Fusion dlouhodobě neplní představy koncernových šéfů, například loni se prodalo pouhých 12 tisíc kusů. Příčina neúspěchu je jasná na první pohled - proto je již nyní jasné, že nástupce, který se představí již příští rok ve Frankfurtu, odhodí konzervativní design a bude vypadat zcela jinak. Ostatně proti Roomsteru a Nissanu Note bude muset přijít s něčím výjimečným.

Ford Fiesta B-MAX se přidrží nového označovacího schématu velkoprostorových modelů s modrým oválem. Stylisticky se s největší pravděpodobností vzhlédne ve větším S-MAXu a podobně jako on přijde s dynamicky skloněnými sloupky, silně zakřivenou střechou a masivními lemy blatníků. Vznikne na platformě pro novou fiestu a díky většímu rozvoru nabídne mnohem více centimetrů uvnitř i zvenčí.

Uvnitř bude pět samostatně posuvných sedadel, zadní bude možné sklopit do podlahy a vytvořit rovnou ložnou plochu. Nastupování usnadní, kromě nadstandardní výšky, také dvojice zadních zmenšených dveří, výklopných proti směru jízdy po vzoru Mazdy RX-8.

Jízdní vlastnosti budou laděny sportovně, čemuž by měla dopomoci tuhá karoserie se strmým převodovým poměrem řízení a paleta živých motorů 1,4 a 1,6 l v zážehové i vznětové verzi. Ve Velké Británii se dostanou první kusy k dealerům počátkem roku 2008, základní cena se očekává kolem 11.000 liber. Možnou budoucí podobu zveřejnil na svých papírových stránkách britský AutoExpress.

Zdroj: AutoExpress

Ladislav Čermák
Diskuze (24)
8. 6. 2006 19:00
Re: Nedoceněné auto.
;-) :yes: