Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Fiesta ST: Pětidveřová studie míří do Los Angeles

David Bureš
Diskuze (12)
Ford představí na autosalonu v Los Angeles koncept Fiesty ST s pětidveřovou karoserií.

Ford si pro letošní ročník autoshow v Los Angeles připravil studii Fiesty ST. Vůz zůstává i nadále konceptem, podle dřívějších informací by však jeho sériová výroba měla začít v průběhu příštího roku.

Koncept Fiesty ST byl prezentován již na letošním frankfurtském autosalonu, kde byla vystavena třídveřová verze v oranžovém laku s označením Molten, známém z pick-upu Ford SVT F-150 Raptor. V Los Angeles se však ukáže pětidveřové provedení.

Pod kapotou pětidveřové Fiesty ST je tak jako v případě té třídveřové umístěn přeplňovaný zážehový čtyřválec Ford EcoBoost o objemu 1,6 litru, který dosahuje výkonu 132 kW (180 k) a točivého momentu 240 Nm. Motor spolupracuje se šestistupňovou manuální převodovkou.

Design předních partií Fiesty ST Concept odkazuje na větší Focus ST. Stejně jako u něj je použita rozměrná lichoběžníková maska chladiče s voštinovým výpletem a pod ní jsou tři nízké vstupy vzduchu.

Na zádi dává Fiesta ST svůj sportovní potenciál najevo spoilerem nad zadním oknem, dramatickým difuzorem a dvojitou koncovkou výfuku. Vedle Focusu ST se designéři inspirovali i závodní Fiestou RS WRC, která se účastní světového šampionátu rallye.

Nastavení podvozku dodá podle vyjádření Fordu jistotu méně zkušeným řidičům, zatímco ostříleným pilotům umožní prozkoumávat vysoko položené limity sportovního potenciálu vozu.

David Bureš
Diskuze (12)
6. 11. 2011 21:17
Re: ST/RS
Ach jo, ty máš z toho VW ale mindráček, či spíš asi mindrák jako hrom.....no, ale ulev si, od toho to tady taky je.
6. 11. 2011 18:56
Re: ST/RS
Neverim, ze to ma vacsie predaje nez 2.0tdci
6. 11. 2011 18:55
Re: ST/RS
Neverim ;-)
5. 11. 2011 20:17
Re: ST/RS
to je úplně normální
je to jako když automobilka složitě vyvíjí nějaký luxusní sportovní model
taky je to prodělečné ale může na něm vyzkoušet spoustu nových věcí v extrémní zátěži a taky je to tak trochu na image
všichni nemůžou být jak nudný VW který není schopen vyrobit zajímavé auto a tak si platí články ve všemožných magazínech aby aspon vyhrával recenze ;-)
5. 11. 2011 20:15
ford jako obvykle
UMÍ !!!! :-) :yes: