Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Fiesta: Více stylu a sportu pro Ameriku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ford si pro severoamerickou Fiestu připravil individualizační pakety, s nimiž lze upravit malý hatchback nejen vzhledově, ale i technicky.

Ford sice současnou generaci Fiesty použil jako základ soutěžního speciálu pro seriál WRC, ale zároveň vypustil z nabídky sportovně laděnou verzi ST, která byla velmi populární u předchozí generace.

V Evropě se zájemce o sportovně laděnou Fiestu musí prozatím spokojit se standardní motorizací 1,6 Ti-VCT s výkonem 88 kW nebo limitovanou edicí Sport S, resp. S1600.

Zákazníci v USA na tom nejsou o moc lépe. Severoamerická Fiesta je nabízena jako čtyřdveřový sedan nebo pětidveřový hatchback a pod její kapotou vždy pracuje 1,6 Ti-VCT (88 kW). Ford si ale pro Američany na modelový rok 2012 připravil několik nových paketů, které mají Fiestě dodat sportovnější výraz.

Paket pro interiér je k dispozici pouze pro Fiesty v nejvyšším stupni výbavy, což je u sedanu SEL a u hatchbacku SES. Vozy vybavené tímto paketem budou mít dvoubarevné kožené čalounění sedadel a zákazníci se mohou rozhodovat mezi kombinací černé kůže s červenou Race Red nebo bílou Oxford White. Stejná kombinace barev je použita i na volant, palubní desku a výplně dveří.

Pro exteriér je připraven paket, který je podle tiskových materiálů automobilky inspirován evropským Focusem RS. Jeho součástí jsou vnější zpětná zrcátka v černé Tuxedo Black, stejná barva je použita i spoiler nad zadním oknem, mřížku v předním nárazníku a masku chladiče. Paket zahrnuje i 16palcová litá kola a u vozů s manuální pětistupňovou převodovkou zkrácení stálého převodu z původních 4,07 na 4,25, což zajistí o něco lepší dynamiku bez nutnosti zvyšovat výkon motoru.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)