Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Figo: Nové Káčko s karoserií sedan

Jan Mička
Diskuze (4)
Koncept nové generace Fordu Ka už delší dobu známe. Další karosářská verze se jménem Figo je však novinkou.

Ford Ka Concept se v pětidveřovém provedení představil v průběhu loňského listopadu. Přestože se produkční verze s největší pravděpodobní nedočká LED předních světlometů, něco přece přibude. Novinkou je totiž tříprostorová karoserie, se kterou se vůz nejprve představí v Indii. Další trhy jako Rusko, Čína nebo Brazílie by však o sériové provedení neměly být ochuzeny.

Příď Fordu Figo se oproti dříve představenému pětidveřovému hatchbacku nikterak nezměnila. Zachován byl také tvar zadních svítilen nebo horizontální rozdělení víka zavazadelníku. Tříprostorová karoserie sice malému vozu ubere na praktičnosti, avšak trhy, pro které je vůz určen, toto řešení preferují.

Fordu Figo budou s největší pravděpodobností vyhrazeny stejné motorizace jako pro dříve představené Káčko. V základu hovoříme o litrovém atmosférickém tříválci s výkonem 59 kW a čtyřválcové patnáctistovce se 79 kilowatty. Druhá jmenovaná jednotka však dovede spalovat i bioethanol, přičemž výstupní výkon je v tomto případě o 3 kW vyšší. Podle indického Autoblogu však nejsou zcela zapovězeny ani malé turbomotory EcoBoost (1,0 a 1,5 litru) nebo vznětová patnáctistovka Duratorq.

Je téměř jisté, že se nová generace Fordu Ka dostane do Evropy v podobě pětidveřového hatchbacku. Vůz s karoserií sedan by však měl být určen pouze pro již zmíněné východní trhy.

Jan Mička
Diskuze (4)
Avatar - Midlosek
4. 2. 2014 12:47
Re: Figo
Řeší se problémy s odbytem v Indii - takhle v neadresné a zjednodušené verzi už je to pro tebe srozumitelné? ;-)
4. 2. 2014 10:01
Fialový hnus.
I můj kocour by nakreslil hezčí auto, tohle trumfuje v disciplíně "silniční hnus" i ix35 a to je co říct...
Jak se dělá blijící smajlík (takže blijík)?
4. 2. 2014 07:02
Re: Figo
Nějak nepobírám pointu - jak souvisí odbyt o třídu větší hatch od Škody s tímhle pidisedanem od Forda?
Avatar - Midlosek
3. 2. 2014 19:00
Figo
Tak Škodovka řeší problémy s odbytem Fábií v Indii a management Fordu přijde s tímhle.... 8-s