Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus jako základ pro nový pick-up? Dorazit má příští rok se sympatickou cenovkou

Stanislav Kolman
Diskuze (12)

Modrý ovál obohatí nabídku svých pick-upů nejmenším přírůstkem. Jako základ mu poslouží nejnovější generace Focusu.

Chcete-li oficiální cestou koupit na českém trhu pick-up značky Ford, máte jedinou možnost v podobě modelu Ranger. Ten se před časem dočkal nejostřejšího provedení Raptor, jehož dvoulitrový turbodiesel pod kapotou vás možná na zadek neposadí, schopnosti podvozku laděného divizí Ford Performance už by ale mohly.

Dnes však nebude řeč o Rangeru, ale o jeho menším sourozenci. Oficiálně zatím nikdo nic nepotvrdil, ale podle zdrojů Automotive News se v roce 2021 dočkáme nového pick-upu. Vůz měl být v posledních dnech ukázán prodejcům a prý se dočkal pozitivního přijetí. Zatím víme jen to, že vyjma menších rozměrů by se neměl příliš lišit od Rangeru a sedět by mohl na platformě poslední generace Fordu Focus, který v testech rovněž boduje. Vůz nese kódové označení P758 a výrobu nejspíš obstará mexický závod v Hermosillu.

Závod aktuálně staví Ford Fusion a Lincoln MKZ, v lednu však bylo potvrzeno, že druhý zmíněný model skončí a v mexickém závodě jej nahradí produkce jiného Fordu, jehož identitu ale modrý ovál zatím neprozradil.

Kromě jiného chce Ford lákat na sympatickou cenovku. Říká se, že základní cena nového malého pick-upu se má vejít pod 20.000 amerických dolarů, tedy v přepočtu pod 450.000 korun. Pokud takové auto na náš trh skutečně dorazí, cenovka bude nejspíš nepatrně vyšší. Jen připomeňme, že současný základ modelu Ranger přijde na 958.489 Kč včetně DPH.

Stanislav Kolman
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
10. 3. 2020 18:41
Re: Re: "Focus Pickup" - nakonec proč ne?
Vďaka za info. 👍👍👍
10. 3. 2020 18:34
Ford by udělal mnohem lépe, kdyby...
...místo vývoje Focusu Pick-up svůj benzinový motor 1,5 l vrátil zpět ke čtyřválcovému uspořádání. Odbytu Focusu by to určitě pomohlo mnohem víc a ušetřil by spoustu peněz. Když může v této kubatuře mít čtyřválce třeba Renault, Fiat a VW Group, pro ne Ford?! :-(
Avatar - Jerry.Gunman
10. 3. 2020 16:28
Re: Metrova korba?
Co ty víš... Subaru Baja možná přišlo příliš brzy na to, aby se trefilo lidem do vkusu. Totéž (že přišel příliš brzy) se třeba tvrdí o Mercedesu R. Osobně si myslím, že to, co Fordové představí (představí-li to vůbec) bude spíše menší pickup nežli "jenom" Focus s korbičkou
Avatar - wakantanka
10. 3. 2020 16:23
Re: Metrova korba?
Ak by to malo len krátku kabínu, tak tá korba k 1,5 m nebude mať ďaleko.
Avatar - Jerry.Gunman
10. 3. 2020 16:20
Re: Už jste někdy viděli na takovém autě vézt něco smyslupln
Tak ono to hlavně má být "na platformě" Focusu, takež tam může být větší rozvor i rozchod kol a tím pádem ta kastle může být docela rozsáhlá.

A souhlas, (čtyřdveřovej) pikápek je naprosto univerzální auto, které asi nejlépe plní všechny požadavky, které na univerzální rodinné auto kladeš. Má to vyšší podvozek, takže s tím projedeš po polňačce i po naší slavné D1, do kabiny se vejde 5 lidí, do kufru naložíš veškerý borel, který potřebuješ. Týdenní nákup, věci na dovolenou, dětský kočárek s balíkem plínek a šesti balíkama dalších duperelů, které to malučké mimi potřebuje, psa, kočku, 4 kola i s gumama, když jedeš do servisu na výměnu, pračku nebo ledničku, 6 rozložených nebo 2 složené skříňky z IKEA nebo ze SKONTA - prostě, cokoliv potřebuješ.
Na korbičku dáš roletku - a podle potřeby ji necháš otevřenou nebo zavřenou - případně si sklopíš zadní čelo - a odvezeš tam i dvě urny na stojato a jednu tchýni na ležato