Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Kuga ST-Line: Sportovní styl i pro SUV. Silný motor však není podmínkou

David Bureš
Diskuze (2)
Sportovně laděné verze kugy se dočkáme v rámci příchodu jejího faceliftu. Sportovní styl doplní i nižší podvozek, motory zůstanou beze změn.

Ford ještě letos uvede na trh modernizovanou kugu. Vedle inovovaného vzhledu se dočkáme dvou nových verzí, luxusní model Vignale doplní sportovně laděná varianta ST-Line. Díky tomu má kuga zaujmout více zákazníků, protože dle výrobce bude vyhovovat každému životnímu stylu.

Kuga ST-Line se oproti ostatním verzím tohoto SUV liší primárně svým vzhledem. Příď zdobí upravená maska chladiče v černém zbarvení, zatímco záď ozvláštňují zatmavená koncová světla a střešní spoiler. Z boku zaujme černé orámování oken nebo černá, 18palcová kola, které za příplatek mohou být o palec větší.

To uvnitř najdeme sportovní sedadla čalouněná kombinací látky a kůže. Strop je černý, zatímco na středové konzoli je užita speciální barva Deep Space.

Stylistické pak prvky doplňuje sportovně naladěný podvozek. Ten je o 10 milimetrů snížený a disponuje silnějšími stabilizátory, což má zajistit menší náklony karoserie a ostřejší reakce auta. Nežádoucímu pohybu pérování zamezují i tužší pouzdra zavěšení použitá z focusu. Sportovnímu pocitu dále pomáhá jinak nekalibrovaný elektronický posilovač řízení.

Sportovnější styl a podvozek však nedoplňují silné motory. Nabídka agregátů nebude nijak omezena, což znamená, že ST-Line bude možné objednat i s nově nabízeným turbodieselem 1.5 TDCi (88 kW). Dále budou k dispozici motory 2.0 TDCi (ve variantách 110 kW a 132 kW) a 1.5 EcoBoost (ve verzích 88 kW a 110 kW).

Kuga ST-Line je dalším zástupcem této sportovní řady, o jejím příchodu se spekulovalo už loni. Už dříve automobilka odhalila modely Fiesta ST-Line, Focus ST-Line a Mondeo ST-Line.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Pradeda77
30. 7. 2016 14:24
ST
Skoda jmena... :-!
Avatar - positivemind
29. 7. 2016 10:06
Hezké
Nějak to k tomu autu sedí, podle fotek je to vážně hezké :yes: