Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford láká na příchod sourozence nového pick-upu Ranger. Nový Everest se ukáže již brzy

David Bureš
Diskuze (6)

Na bázi pick-upu Ranger Ford již tradičně vyrábí také offroad Everest. Když tak Ranger nastoupil v nové generaci, rýsuje se i nový Everest.

Ford Everest je offroad americké značky, který je tradičně odvozený na bázi pick-upu Ranger. První generace přišla v roce 2003, druhá následovala v roce 2015. Když tak Ford nedávno představil nový Ranger, dalo se předpokládat, že shodný základ brzy dostane také Everest. A je tomu tak, nový Ford Everest je již za dveřmi.

Zastoupení Fordu pro Střední východ už zveřejnilo první video, v němž na příchod nového Everestu láká. To je přitom zajímavé v tom, že Everest se dosud na Středním východě neprodával, což se nyní zřejmě mění. Naopak v Evropě vůz určitě nečekejme, tenhle offroad je tradičně cílen na trhy milující auta do terénu, jako je Afrika, jihovýchodní Asie nebo Austrálie.

Video se připravuje ...

Nová generace offroadu se na zveřejněném videu ukrývá pod vrstvou kamufláže, i přes ní je však jedno zřetelné - nový Everest svým designem opět přímo naváže na Ranger. Očekávejme tudíž drsňácky se tvářící příď, která se nepochybně inspirovala u full-size pick-upu F-150. Záď pak zdobí opticky propojená koncová světla, podobně tvarovaná jako hlavní světlomety.

Vzhledem ke stejnému technickému základu v podobě rámové konstrukce jako u nového Rangeru se dá očekávat také převzetí kabiny z bratrského pick-upu. To by konkrétně znamenalo rozměrnou dotykovou obrazovku na středovém panelu, která v závislosti na verzi má úhlopříčku 10,1" nebo 12".

Očekává se i na poměry tohoto typu auta bohatá výbava - Everest by po vzoru Rangeru měl nabídnout digitální přístrojový štít nebo třeba adaptivní tempomat. Naopak nejistá je v tuto chvíli konfigurace interiéru, dá se však předpokládat zachování nabídky i sedmimístné verze.

Nový Ford Ranger láká také na příchod třílitrového vznětového vidlicového šestiválce, kterého se podle všeho dočká právě také Everest. K dispozici budou ale rovněž čtyřválcové turbodiesely.

Automobil vstoupil do finální fáze testování, premiéra už je tudíž už za dveřmi. Ford nový Ranger představí v prvním čtvrtletí roku 2022. Přestože do Evropy nedorazí, zajímá nás jedna otázka. Nenabídne podobný offroad také Volkswagen? Nový Amarok bude postavený právě na bázi Rangeru, a tak tato možnost musela logicky vedení německé značky napadnout. Nechme se překvapit!

David Bureš
Diskuze (6)

Doporučujeme

20. 12. 2021 17:54
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom mieste> http://www.fordauto.sk/
19. 12. 2021 17:40
Re: F Everest
Nic ve zlém, ale na základě čeho to tvrdíš? Nepleteš si to s Broncem? https://en.wikipedia.org/…iki/Ford_Everest Dle wikipedie se vyrábí v Thajsku a Číně a cílí na APAC region + v Indii kde se jmenuje Endeavour.
19. 12. 2021 15:34
Re: F Everest
Spis v Australii a Novy Zeland a Afrika...hlavne ale dosluhujici generace, boa se chysta prave.
Avatar - curwasportiva
19. 12. 2021 15:31
Re: F Everest
Ziju v Kanade 10 let a o Everestu dnes slysim poprve, natoz abych nejaky kdy videl…
Avatar - petr petrumr
19. 12. 2021 06:56
Re: F Everest
tohle se bude vyrábět po boku rangeru v JAR a je to asi něco, co uvede VW k amaroku, chce asi konkurenta k toyotám.