Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang hlásí rekordní prodeje

Michal Fokt
Diskuze (16)
Ford se s novým Mustangem trefil do černého, zákazníci berou showroomy útokem a největší zájem ke o vrcholný sportovní model Mustang GT.

Ford Mustang 2015 se zatím nabízí pouze v Severní Americe a přípravy na uvedení do Evropy a Asie probíhají jen pozvolna, protože zájem v USA je značný. Továrna v michiganském Flat Rock vyrobila zatím více než 20 tisíc vozů pro USA, Kanadu a Mexiko, přičemž se automobilka pochlubila, že v listopadu prodala pouze v USA 8728 aut, což představuje meziroční nárůst o plných 62 % a současně rekordní jedenáctý měsíc.

Největší zájem je asi překvapivě o vrcholnou verzi Mustang GT s osmiválcem, pro kterou se rozhodlo 52 % zákazníků, základní verze s V6 a čtyřválec EcoBoost se rovným dílem podělily o zbytek, tedy 24 % pro každou z variant. Nejvíce si nový Mustang zamilovala snobská Kalifornie, kde prodeje meziročně vyskočily o 72 %, druhý největší automobilový trh v USA Texas zaznamenal však růst "jen" 46 %, zachraňovat to tedy musely další, menší státy Unie.

Každopádně se zdá, že Fordu vyšla sázka na evoluci předešlého modelu namísto mnohokrát avizovaných dramatičtějších změn a překvapivě vstřícný je také vztah Američanů k přeplňované čtyřválcové verzi. Továrna se tedy bude mít co ohánět, aby zvládala uspokojit zájem Američanů a současně zajistit nabídku aut pro zámořské trhy.

Michal Fokt
Diskuze (16)
6. 12. 2014 21:29
Re: Snobská Kalifornie?
Tak hlavně na Moravě nežerem novinářům kategorický soudy, že Kalifornie je snobská. A přízemní poznámky se smajlíkama si nech od cesty.
5. 12. 2014 16:36
Re: ok
A proto je každý majitel velkoobjemového osmiválce při vstupu do restauračního zařízení kde sedí majitele dieslových zázraku o obsahu dvou litrů povinen: Postavit se do pozoru, srazit paty, pozvednout pravici a hlasitě zvolat pozdrav "zwei liter" .
Avatar - praděda7
5. 12. 2014 15:31
Re: Snobská Kalifornie?
Zrovna Kalifornie, kde je max. povolená rychlost 80kmh a na dálnicích 100kmh si bude každý magor kupovat Mustanga, když na tu rychlost stačí normální oturbené adidasky... ;-)
Avatar - Barrichello
5. 12. 2014 13:41
Re: ok
>:D >:D :yes:
Avatar - dal
5. 12. 2014 12:55
Re: ok
To, že nikoho z nich neznáš chápu, majitelé HTP a majitelé Mustangů nejsou stejná krevní skupina, podobně jako majitelé motokol a Harley. :-)