Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mustang Mach 1 na okreskách i okruhu: Je to macek, ale své kouzlo má!

Stanislav Kolman
Diskuze (22)

Mach 1 má zastupovat nejvhodnějšího evropského Mustanga pro jízdu na závodním okruhu. Vyrazili jsme se přesvědčit.

Můj první plnohodnotný test Fordu Mustang byl ještě umocněn tím, že jsem do něj přesedal z elektromobilu Hyundai Ioniq 5. Nevím, jestli už mě současná automobilová produkce tak otupila, ale zvuk vytočeného atmosférického osmiválce s objemem 5,0 litru, to vám byl balzám a všelék na veškeré strasti…

Agregát disponuje výkonem 338 kW (460 k) a 529 newtonmetry točivého momentu. A je to hodně zajímavý kus techniky, což si ale podrobně povíme v zítřejším testu. Já bych chtěl vypíchnout hlavně jednu věc, a to je fakt, že se nám tahle obrovská strojovna ještě umí pojit se šestistupňovou manuální převodovkou. V dnešních evropských poměrech věc už skoro nevídaná.

Mustang Mach 1 je prý zaměřený na okruhové hrátky. Ostatně si některé prvky zavěšení a náprav propůjčuje od věhlasných modelů GT350 a GT500. Dále má adaptivní podvozek, samosvorný diferenciál a vylepšenou aerodynamiku (s novým splitterem, difuzorem a zadním spoilerem), která zvyšuje přítlačnou sílu o dvaadvacet procent.

V souvislosti s jízdou na okruhu je však potřeba zmínit i druhou stranu mince, což jsou v případě Mustangu ne tak úplně malé rozměry a hlavně pohotovostní hmotnost přes 1,8 tuny. Jak celý tenhle balíček funguje v praxi? Nejprve jsme si jej osahali na klikatých okreskách, posléze vyrazili přímo na mostecký autodrom. Přesvědčit se můžete ve videu výše. Dolů přikládám ještě ostré kolečko, abyste viděli, jak to testovanému kousku v daných pasážích šlapalo.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (22)

Doporučujeme

Avatar - miromen
9. 10. 2021 22:29
Re: Nyní jediný opravdu přitažlivý Ford v nabídce
Ford děla i auta co jsou na naše cesty a ne nějake obludy, ktere jsou sice jistě fajn, ale ne jako primar.
Ale vzhlem k tomu co jsi zač tak mě tva debilita vubec neudivuje.
Avatar - miromen
9. 10. 2021 22:27
Re: Nyní jediný opravdu přitažlivý Ford v nabídce
Takže mam mit radost z toho, že někdo kdo ty auta děla a umi nema prodeje a *** typu škodvka je v popředi s nějakou dačii a toyotou je fajn ? Jo evropa je evidentně naročny trh, kdy mrdky jsou v popředi. Mistni ocas je schopny za vlastni prachy tu škodovku či nějaky po.jebany hybryd za prachy utratit misto toho auta!
Avatar - xxc
8. 10. 2021 17:32
Re: Ťažké a pomalé
ja naopak, ale moze mat pravdu, mozno na okruh radsej s golfom, ked maju podobne casy a este to bude pouzitelne na vozenie deti cestou :-)
Avatar - Barrichello
8. 10. 2021 14:30
Re: Nyní jediný opravdu přitažlivý Ford v nabídce
Z EU nabídky Forda jedině Explorer a Mustang :-)
Avatar - Barrichello
8. 10. 2021 14:29
Re: Mini Cooper
Všude nejsou jenom zatáčky, co takhle trasa Sadská- Chlumec nad Cidlinou :-) :-) :-)